POGLEDAJTE SNIMKE / Ovo je Pripuzovo postrojenje gdje će se zbrinjavati biootpad koji proizvedu Zagrepčani

'Ovo je rješenje dok grad nema kompostanu u svom vlasništvu, na čemu intenzivno radimo', poručio je zagrebački gradonačelnik

19.10.2021.
21:39
VOYO logo

Vlasnik C.I.O.S. Grupe, Petar Pripuz, dokazao je da Možemo! ne može bez njega - na natječaj za zbrinjavanje zagrebačkog otpada najpovoljniju ponudu dala je tvrtka CE-ZA-R iz Varaždina, u vlasništvu Pripuzovog C.I.O.S.-a. Spomenuta tvrtka je jedino postrojenje za obradu neopasnog otpada u Hrvatskoj na čiju će traku i dalje stizati biootpad koji proizvedu Zagrepčani. RTL Danas donosi ekskuzivne kadrove te iz tvrtke.

"Rekao sam da ćemo postupiti sukladno zakonu ako se pokaže da je njihova dokumentacija čista što se tiče svih dozvola i ako se radi o najpovoljnijoj ponudi da ćemo postupiti po zakonu. I odabrati tu tvrtku, odnosno tu grupaciju tvrtke bez obzira o kome se radi. I to smo i napravili", kazao je na današnjoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

Nastavak suradnje s Pripuzom

Suradnja s Pripuzom se, dakle, nastavlja, a sam posao je vrijedan 36 milijuna kuna. "Ovo je odluka koju je Grad donio na temelju Zakona o javnoj nabavi, radi se o okvirnom sporazumu na godinu dana, koje će količine biti iskorištene ovisi na kraju isto tako o grada. Ovo je rješenje dok grad nema kompostanu u svom vlasništvu, na čemu intenzivno radimo", rekao je Tomašević.

Podsjetimo na to da je na Skupštini 2018. godine prijedlog za kompostanu bila Brezovica, protiv čega je ustala cijela oporba, uključujući i Bandićeve partnere, HDZ. Tomašević, pak tvrdi da se traži lokacija za kompostanu, a gradski HDZ proziva kao glavne krivce zbog kojih Grad nema kompostanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački klub HDZ-a je bio protiv kompostane u Brezovici jer se lokalno stanovništvo tome usprotivilo. Prošlo je 120 dana otkako je gradonačelnik Tomašević na svojoj funkciji i vidi se da apsolutno ništa nije napravio što se tiče glomaznog otpada, a niti biootpada", tvrdi predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

C.I.O.S. pozvao Tomaševića u pogone

Iako su iz C.I.O.S.-a na početku kazali da neće ništa komentirati do kraja žalbenog postupka, nisu dugo izdržali te su pozvali gradonačelnika u svoje pogone kako bi mu pokazali kako se zbrinjava otpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema izjavama i interpretaciji gradonačelnika o postupanjima u obradi glomaznog otpada može se zaključiti kako gospodin gradonačelnik ili nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom, koji jasno propisuje postupke i proces obrade ili ne zna dovoljno o toj problematici (što nas čudi s obzirom na to da je, prema njegovom životopisu, na području zaštite okoliša bio konzultant u više od 40 zemalja), odnosno - da možebitno ima pogrešne savjetnike", poručili iz C.I.O.S.-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo