MOSTOVCI POZVALI PREDSJEDNICU DA RASPIŠE IZBORE ZA EU: / 'Neka zaustavi ovu farsu u kojoj HDZ-u nije dosta novca'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.3.2019.
12:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u petak u Saboru predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović da danas raspiše izbore za Europski parlament i tako prekine "cirkus i sramotu", odnosno maratonsku sjednicu Sabora koja traje već više od 24 sata.

"Pozivam predsjednicu da raspiše danas izbore pa će sav ovaj cirkus i ova sramota, koju su prouzrokovali zadnjih 24 sata, biti koliko toliko zaliječeni. Pozivam ju da ako ima obraza i želi dobro Hrvatskoj neka prekine ovu sramotu", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U koliko ste afera sudjelovali, koliko ste novca maznuli i nije vam dosta'

Isti poziv uputio je još noćas Nikola Grmoja koji je kazao: "Spremni su i sutra organizirati glasanje samo kako bi pojačali svoj stranačku kesu, ali ja imam jedan prijedlog. Pozivam s ovog mjesta predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kiatrović da već danas raspiše europske izbore, da krenu teći rokovi i da ova farsa koju provodite ovdje u želji da napunite HDZ-ovu stranačku blagajnu se završi. Ako je uistinu Kolinda Grabar Kitarović predsjednica svih građana, a ne HDZ-ova predsjednica ona će to i učiniti, jer ja mislim da je svim hrvatskim građanima koji ovog gledaju mučno gledati kako se borite za ta dva i pol ili tri milijuna kuna. U koliko ste afera sudjelovali, koliko ste novca maznuli i nije vam dosta i sad tražite još i još i još..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjašnjavanje o preko 900 amandmana na konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma započelo je u četvrtak u 15 sati i i još uvijek traje. Most je podnio je 888 amandmana i njihovi zastupnici proveli su cijelu noć u sabornici, a dosad je odbijeno njihovih 550 amandmana.

Predsjedavajući Sabora Furio Radin izvijestio je malobrojne zastupnike da, ako nekome od zastupnika nije dobro, zbog maratonskog trajanja rasprave, da mogu potražiti liječničku pomoć saborske liječnice u ambulanti koja se nalazi 50-ak metara od zgrade Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo