MOSTOVCI BIJESNI: / 'Zašto na TV sučeljavanje nije pozvan i naš čelnik Božo Petrov!?'

Image
Foto: Pixsell, Glebov Šćitar

Televizijsko sučeljavanje samo dvojice čelnika stranaka moglo bi iz fokusa birača izbrisati Most, koji ima simpatizere u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

2.8.2016.
15:13
Pixsell, Glebov Šćitar
VOYO logo

Nakon što je najavljeno da će čelnici HDZ-a i SDP-a Andrej Plenković i Zoran Milanović imati prvo televizijsko sučeljavanje na HRT-u Most nezavisnih lista oštro je reagirao, zamjerivši što i njihov čelnik nije pozvan u tu emisiju.

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

"Most oštro protestira protiv odluke da se televizijska sučeljavanja svedu isključivo na predsjednike SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Takva odluka duboko je nedemokratska te zabrinjavajuća za razvoj demokracije i pluralizma. Naime, osim što se navedene dvije stranke u mnogočemu ponašaju kao jedna, što su pokazali i nedavni događaji u kojima su složno rušile Vladu ili birale ustavne suce, dakle izravno odlučivale o najvažnijim institucijama naše države, nepobitno je da se sve više građana protivi njihovu malignom duopolu – na posljednjim izborima samo za Most glasalo je više od 300.000 građana", napominju iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je to poruka biračima?

"Onemogućiti te građane da na javnoj televiziji, ali i drugim medijima, čuju što će u sučeljavanju reći njima bliski političari, je skandalozno", ocjenjuju u Mostu uvjereni da se na taj način biračima šalje poruka da imaju samo dva politička rješenja i dva moguća premijera. Most koji je u međuvremenu postao nacionalna opcija, čiji se simpatizeri okupljaju gotovo u svakom kutku Hrvatske, i ne samo okupljaju nego i osvajaju vlast na lokalnim razinama, ovom je odlukom jednostavno izbrisan iz fokusa birača", ogorčeni su u Mostu.

Dodaju da bi odluka o eventualnoj budućoj velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a trebala biti obznanjena biračima, jer se čini da su sučeljavanja upravo uvod u takav postizborni rasplet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(De)politizacija HRT-a

"Birači bi trebali znati kako je svejedno kome od dva politička klona dati glas", naglašavaju.

"Posebno zabrinjava da se u ovoj mutnoj raboti našla i Hrvatska radiotelevizija kao javni servis koja je time nastavila niz sramotnih poteza posljednjih mjeseci. Most će se zbog svih navedenih razloga još čvršće zauzimati za demokratizaciju, depolitizaciju i profesionalizaciju tog javnog servisa", poručuju iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo