NIŽU SE OPTUŽBE /

Mostova zastupnica odgovorila KBC-u Split: 'Ako je to kao da taknete nekoga, zašto su me vezali?'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Rekla je da su joj se nakon jučerašnjeg istupa u Saboru javile stotine žena

12.10.2018.
13:52
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u petak je ocijenila "neprimjerenom i neetičnom" izjavu predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelovića, koji je demantirao njene navode o obavljanju kiretaže bez anestezije ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, te da se svakoj pacijentici u takvim slučajevima nudi opća ili lokalna anestezija..

"Zaista je neprimjereno i neetički od jednog liječnika da iznosi detalje koje ja nisam rekla, bez da me išta pita", rekla je Ninčević Lesandrić novinarima u Hrvatskom saboru nakon što je Karelović opovrgnuo njezinu izjavu da joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije, rekavši kako "nije točno da je rađena kiretaža, već vakuum aspiracija", te da je zahvat odrađen kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada sam proguglala da vidim što je to što on tvrdi da nije kiretaža, pa sam vidjela da je to malo moderniji oblik kiretaže. O čemu mi pričamo, pa vidjeli ste stotine i stotine žena koje su se javile od sinoć. Bol koju smo te žene i ja prošle, zvala se ona aspiracija, vakumska ili onakva, to je čišćenje maternice", rekla je ogorčeno Ninčević Lesandrić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da ostaje pri svojim tvrdnjama, vjerojatno kao i sve žene koje su to prošle.

"Kada na ovakav način reagiraju, zapravo vidite zašto sve žene šute jer nitko ne želi govoriti i biti tretian na način da vam netko govori da lažete i da to nije tako. Vjerojatno su mislili da će me na taj način ušutkati i da to neću govoriti, ali mislim da su definitivno naišli na krivu osobu. To iskustvo mene i tih žena nema šanse da prešutim", poručila je.

Karelović je također ustvrdio da se svakoj pacijentici u takvim slučajevima nudi opća ili lokalna anestezija.

No, Mostova zastupnica kaže kako joj nikakva anestezija nije bila ponuđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doktorica je rekla da je to spontani pobačaj i da treba napraviti kiretažu. I ja sam rekla 'OK' jer sam došla s punim povjerenjem, 'vi ste doktori vi znate', ja ne znam i ne razumijem te termine s kojim oni sada pokušavaju obasniti da nije A nego je B", rekla je.

Na pitanje nisu li joj dali nešto protiv bolova, Ninčević Lesandrić napominje kako nije vidjela da je dobila bilo kakvu anesteziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ako već doktor sad kaže da je to kao da samo nekoga taknete, onda ne znam zašto su me svezali", dodala je.

Karelović: "Mi radimo korektno svoj posao"

Podsjetimo, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović ranije danas opovrgnuo je izjavu Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba.

Bolnica će se o tom slučaju službeno očitovati u ponedjeljak, najavio je Karelović i poručio kako oni korektno rade svoje posao, a svakoj se pacijentici u takvim slučajevima nudi opća ili lokalna anestezija.

"Mi radimo korektno svoj posao, stojim iza svojih ljudi. Svima se nudi opća ili lokalna anestezija", rekao je Karelović Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je Hini kako će danas oko podneva održati sastanak s ravnateljem KBC-a Split i Stručnim vijećem bolnice, na kojemu će biti razmotren i slučaj Ivane Ninčević Lesandrić.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo