MOSTOVA TEORIJA ZAVJERE: /

'HDZ paničari da Petrov želi postati predsjednik pa ga sad žele politički obezglaviti'

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Vrh Mosta navodno je uvjeren kako HDZ radi o glavi Bože Petrova, odnosno kako ga želi prikazati političkim megalomanom i diskreditirati ga pričama o njegovim ambicijama na Pantovčaku.

11.10.2016.
9:05
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Prema tim navodima, Petrov bi nakon završetka dvogodišnjeg mandata na čelu Sabora krenuo u utrku za novog hrvatskog predsjednika. Do vrha HDZ-a su, logično, brzo stigle takve spekulacije. Most tvrdi da su one preuranjene i nepotvrđene, no da ih HDZ koristi kako bi Boži Petrovu u političkom smislu odsjekli glavu.

AKADEMICI, BIVŠI MINISTRI I PREMIJERI… Ovo je Plenkovićev savjetodavni tim kojeg će voditi Šeks

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi Nacional, neimenovani izvor iz vrha Mosta rekao je kako su u toj stranci uvjereni kako se i prije nego što je Andrej Plenković sastavio novu Vladu, počelo raditi na tome da se diskreditira budućeg predsjednika Sabora i čelnog čovjeka Mosta Božu Petrova.

HDZ u strahu?

'Slikovito govoreći, Božu Petrova su počeli povlačiti za kosu, rastezati ga kako bi mu se istegnuo vrat, a sve se to radi kako bi mu u političkom smislu pokušali odsjeći glavu. U određenim krugovima unutar HDZ-a pojavile su se iz nama ne posve jasnih razloga razne bojazni, na granici panike, od dodatnog jačanja Mosta. Za pojačavanje te panike od prije nekoliko dana, počele su se plasirati tvrdnje da se Božo Petrov želi kandidirati za hrvatskog predsjednika. To je u funkciji nastojanja da se od Petrova napravi političkog megalomana i da ga se diskreditira, ali još je zanimljivije kako se vidi da se u određenim krugovima pojavio očiti strah od mogućnosti da se Petrov za tu funkciju doista i kandidira', rekao je izvor blizak vrhu Mosta za Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOLAN PAD JEDNOG OD DOSAD NAJMOĆNIJIH HDZ-ovaca: Plenković ga izbacio iz kadrovske križaljke

Čelnik Mosta optimističan je zbog svojeg mandata u Saboru, naveo je jučer. Zbog te fotelje, vjeruje Petrov, neki od zakona obuhvaćeni onim jamstvima koje su tražili od HDZ-a, ići će u hitnu proceduru.

Petrov optimističan

'Konstituirat će se Sabor, izglasat će se Vlada. Ispoštovat ćemo sve procedure. Važno je da se HDZ složio sa sedam jamstava i da su ona na dnevnom redu. Trenutačno imamo poziciju predsjednika Sabora koji može definirati dnevni red', rekao je Petrov te naveo kako će Sabor početi s radom kako bi se tih sedam jamstava i provelo.

‘Ako procedura bude takva i rasprave budu takve da se mora čekati sve da bi se dovela nova Vlada, nećemo dovesti u pitanje formiranje Vlade, ali Sabor će napraviti sve da se izglasuju zakoni’, rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OPTIMISTIČNI BOŽO PETROV: ‘Imamo poziciju šefa Sabora pa možemo definirati dnevni red’

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo