veličanstveni apsurd / Most za nigdje na koji je upozoravao RTL zasjao u punom sjaju: težak više od milijardu kuna ne vodi nikamo

Još od veljače RTL upozorava da preskupi most preko rijeke Drave vodi nikamo jer se ne zna niti kada, a niti kakva će se cesta graditi koja će se nadovezivati na most

23.9.2016.
19:07
VOYO logo

Autocestama iz cijele Hrvatske može se samo do Osijeka. A tamo se preko rijeke Drave ispriječio novi most čija je izgradnja stajala milijardu i sto osamdeset milijuna kuna. 

Velebni most je izgrađen i izgleda uistinu impresivno. U šest prometnih traka širok je poput rukometnog igrališta, a visok je kao osječka katedrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iako čeka tehnički pregled, neće skoro u funkciju, jer i dalje vodi - nikamo. Nastavak izgradnje 30 kilometara autoceste prema Mađarskoj trebao bi biti životni projekt regije ali razlozi neizgradnje su apsurdni. 

"Donijelo bi dodatno povećanje prometa i automatski dodatno povećanje broja noćenja u Baranji jer ako vi dolazite sa sjevera Europe znači da ćete se doći ovdje i odmoriti", kaže Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni kažu da se ne ide u izgradnju jer nema dovoljno prometa. Kako da bude prometa kad cesta nije gotova i kad sadašnja cesta ide samo do Osijeka?", pita se Dragan Vulin, dožupan Osječko-baranjske županije.. 

Kada će most dobiti smisao? Kada će se nastaviti izgradnja ceste i hoće li uopće biti autocesta ili samo brza cesta? Pitanja su na koje Slavonci i Baranjci traže odgovore od Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatske autoceste su ostvarile određene uštede i taj novac namjeravaju pretočiti u izgradnju autoceste. Još se čeka odobrenje od banaka i nakon toga ćemo krenuti u izgradnju u Baranji", izjavio je Robert Španović, glavni inžinjer naručitelja HAC-a.

No u Belom Manastiru su Baranjci nezadovoljni. Govore, opet su zaboravljeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provozajte se samo malo kroz ova sela. Pa ona se urušavaju sama od sebe", rekao nam je Mato Opačak

Na ovoj cesti se neće raditi tako skoro. Jer još ni cijela zemlja na trasi nije otkupljena, a i minsko polje tik uz novi, skupi most - sigurno ne pomaže.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo