SLUŽBENO JE! MOST JE PRIHVATIO PONUDU HDZ-a: / Navodno se dogovorili oko najvećeg problema - fotelje šefa Sabora

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

MOST i HDZ dogovorili su se oko uvjeta kojima bi obje stranke trebale biti zadovoljne i na temelju toga sastaviti novu Vladu.

6.10.2016.
18:02
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

'Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada. Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, u petak 7. listopada iza 12:00 sati', priopćeno je iz Mosta

Prethodno je HRT neslužbeno doznao kako je Most donio odluku da preuzima odgovornost te je odlučio sudjelovati u radu nove hrvatske vlade. Most je tako prihvatio kompromisnu ponudu HDZ-a - da funkcija predsjednika Sabora bude rotirajuća. Navodno je Most pristao i na četiri ministarstva te mjesto potpredsjednika vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ i Most mijenjat će se u fotelji Sabora

Cijeli današnji dan Božo Petrov je proveo na telefonu s kolegama mostovcima, članovima Nacionalnog vijeća. U dvadesetak razgovora navodno su zaključili da prihvaćaju kompromisno rješenje oko čelnog mjesta Sabora, koje je bilo kamen spoticanja. Prema dogovoru, navodi HRT, prve dvije godine mandata predsjednik Sabora bit će iz redova Mosta, zatim će upravljenje Saborom preuzeti netko iz HDZ-a.

Mostovci te detalje nisu potvrdili, međutim večeras su se oglasili priopćenjem u kojem stoji: "Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada." Uz to su najavili izjave za medije za petak u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, predstavnici dviju stranaka trebali bi se ponovno sastati u petak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Tada bi trebao biti dogovoren cijeli paket.

Most je danas šutio

U Mostu je od srijede navečer, kad je završena šesta runda maratonskih pregovora HDZ-a i te stranke o sastavljanju nove Vlade, na snazi 'silenzio stampa' koju su proglasili do završetka sjednice Nacionalnog vijeća koje se danas, kako su je iz te stranke nazvali - telefonskoj sjednici, trebalo očitovati o ponuđenom paketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo