rasprava na facebooku / Most optužio SDP-ovu koaliciju za stopiranje rezanja benificija, Bauk: 'Morat ćete naći drugi izgovor'

Nakon što su iz Mosta poručili da je zbog pet zastupnika iz koalicije Hrvatska raste propalo smanjenje benificija saborskim zatupnicima, stigao im je odgovor SDP-ova Arsena Bauka

20.2.2016.
16:41
VOYO logo

Nakon što je Most kritizirao HDZ i SDP jer nisu podržali prijedlog da se zastupnicima ukinu plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz sljedećih šest mjeseci, suočili su se s brojnim kritikama nezadovoljnih građana koji su ih optužili da samo traže isprike za neodržavanje obećanja iz kampanje.

Image
nisu im podržali prijedlog /

Most okrivio HDZ i SDP što u Saboru neće stezati remen: 'Čekat ćemo ih da odustanu, jednog po jednog'

Image
nisu im podržali prijedlog /

Most okrivio HDZ i SDP što u Saboru neće stezati remen: 'Čekat ćemo ih da odustanu, jednog po jednog'

Iz Mosta su na Facebooku poručili kako ih se napada, iako oni jedini imaju namjeru ukinuti privilegije te su zato‬ poslali Zakon o pravima i dužnostima zastupnika u proceduru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petero zastupnika je odmah nakon prve sjednice, dakle nakon samo dva dana zastupničkog mandata, podnijelo zahtjev za 6 plus 6, čime su preduhitrili donošenje Zakona i onemogućili njegovu primjenu na ovaj saziv Sabora. I tko je tu kriv, Most ili zastupnici Koalicije Hrvatska raste koji su se u pregovorima složili sa ukidanjem privilegija, a onda požurili ostvariti prava prije donošenja Zakona?! Prijedlog ćemo i dalje snažno zagovarati, a tek sad ide i prijedlog za rezanje plaća zastupnicima", poručili su iz Mosta na službenoj Facebook stranici.

A petero zastupnika o kojima u Mostu govore su HNS-ov Igor Kolman koji je u Saboru mijenjao Vesnu Pusić, Saša Dujić iz SDP-a koji je mijenjao Milanku Opačić, SDP-ov Franko Vidović koji je mijenjao Ranka Ostojića, Biljana Gaća iz SDP-a koja je mijenjala Predraga Matića te SDP-ova Melita Mulić koja je mijenjala Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije trebalo dugo da im stigne odgovor iz Koalicije Hrvatska raste. SDP-ov Arsen Bauk im je na Facebooku poručio da će morati naći drugi izgovor. 

"Ako me sjećanje ne vara, 4 od 5 navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći drugi izgovor, u što ne sumnjam...", napisao je na Facebooku bivši ministar uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo