HDZ-OVAC TVRDI: Mandatar će biti iskusna osoba iz poslovnog svijeta

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Mirko Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, u jutrašnjoj radio emisiji U mreži Prvog rekao je kako je mandatar dogovoren, no ime nije želio reći.

23.12.2015.
9:22
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Utorak je donio novi obrat u pregovorima. Od dramatičnog prekida Mosta sa SDP-om do brzopoteznog dogovora Bože Petrova s HDZ-om, odlaska s Tomislavom Karamarkom kod predsjednice i objave da imaju 78 potpisa. Što možemo očikivati danas?

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poslijepodne će održati posljednji, peti krug konzultacija nakon kojega bi trebao biti poznat mandatar Vlade. U suprotnom, najavila je, raspisat će nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRAJ JE BLIZU: /

Slijedi posljednji krug konzultacija – ili ime mandatara ili raspisivanje izbora

Image
KRAJ JE BLIZU: /

Slijedi posljednji krug konzultacija – ili ime mandatara ili raspisivanje izbora

Mirko Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, u jutrašnjoj radio emisiji U mreži Prvog rekao je kako je mandatar dogovoren, no ime nije želio reći. Ali ipak otkrio je kako se radi o iskusnoj osobi, iz poslovnog svijeta. Nešto kasnije pojavile su se spekulacije da je riječ o investicijskom direktoru Adris grupe Damiru Vanđeliću.

Petrov šuti

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta Božo Petrov nije želio davati nikakve izjave. Novinarima se obratila Ines Strenja-Linić koja je rekla da "razgovori idu dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras ćete saznati ime novog mandatara", rekla je Strenja-Linić. Na pitanje tko su mostovci koje su navodno vrbovali iz SDP-a, nije željela odgovoriti.

Dogovor oko mandatara, čini se, neće ići tako glatko. Član Predsjedništva HDZ-a nagovijestio je da njegova stranka Mostu neće tako lako prepustiti mjesto predsjednika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte misliti da će velika stranka poput HDZ-a odustati od mjesta premijera. Možda to neće biti Karamarko, ali današnji dan mogao bi pokazati da i Most mora biti svjestan svojih limita", kazao je član Predsjedništva HDZ-a za Novi list.

Tko se sve priklonio Karamarku?

Potpredsjednica stranke Bandić Milan 365 Jelena Pavičić Vukičević gostujući u Dnevniku 3 HRT-a rekla da je Domoljubna koalicija dobila potpise dva izabrana zastupnika s liste Milana Bandića i potpis zastupnice albanske nacionalne manjine Ermine Lekaj Prljaskaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako bit će zanimljivo vidjeti hoće li HDZ dobiti podršku HDSSB-a. Ako je suditi prema izjavi Branimira Glavaša, neće.

"Sve nagle ljubavi završavaju propašću"

"Ta rasplamsala ljubav između HDZ-a i Mosta brže će se ugasiti nego što se upalila. Sve nagle ljubavi završavaju propašću. Pokušalo se i nas uvući u taj kupleraj, zvao nas je HDZ. No mi smo se radije odlučili čuvati za neka zdravija vremena i okolnosti. Nismo htjeli dati svoje potpise ako nas se, kako smo i najavljivali, ne uvjeri da su naši potpisi nužni kao 75. i 76. A u međuvremenu je i ljubav između Mosta i HDZ-a toliko bujala da za druge tu i nije postojala potreba. HDSSB ne pristaje na grupni seks”, rekao je Glavaš za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo