reakcija / Most čeka da HDZ odgovori na njihove zahtjeve, tvrde da nije istina da su tražili bilo kakve funkcije

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Čeka se potez Plenkovića.

13.9.2016.
8:38
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

"To nije istina!", bio je prvi komentar našeg sugovornika iz Mosta kada smo ga upitali za komentar informacije koju donosi današnji Jutarnji list, a koja glasi da Most u pregovorima s HDZ-om traži da svi Mostovi ministri ostanu u Vladi uključujući i Božu Petrova te da Robert Podolnjak bude novi predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda smo od rano jutros kontaktirali nekoliko Mostovaca, više se nije moglo doznati, osim što se može naslutiti da službeno još nikakvog kontakta između HDZ-a i Mosta od izborne noći nije bilo.

Štoviše, naši sugovornici iz Mosta tvrde da još uvijek čekaju odgovor HDZ-a na njihovih sedam zahtjeva (Demokratizacija i financiranje političkog i izbornog sustava: uvođenje tri preferencijska glasa svakog birača, zabrana kandidiranja osoba za koje nisu protekli rokovi rehabilitacije osuđenih za neka teška kaznena djela, manje novca za financiranje stranaka iz proračuna, zatim proglašenje Isključivog gospodarskog pojasa, izmjena Ovršnog zakona: omogućiti ovršenicima koji imaju jedinu nekretninu da ne završe na ulici itd.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon što je SDP ispao iz igre i nakon što je Zoran Milanović jučer rekao kako je razlika u broju osvojenih mandata između Narodne koalicije i HDZ-a tolika da SDP s Mostom neće niti počinjati pregovore o eventualnom sastavljanju parlamentarne većine, Most je blizu tome da Vladu ponovno formira s HDZ-om, strankom koju sada vodi centristički političar Andrej Plenković.

Inače, u kuloarima se još u izbornoj noći, a takve su se informacije dodatno pojačale jučer, počelo pričati kako bi HDZ, da izbjegne Most, mogao probati sastaviti saborsku većinu s HNS-om, manjincima i još pokojim saborskim zastupnicima. Koliko u tome ima istine i da li je takva mogućnost uistinu i realna ostaje za vidjeti. No, zanimljiva je jučerašnja izjava Andreja Plenkovića koji je rekao da su sve "opcije moguće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo