nastavak trakavice? / MORH se oglasio oko aviona: Tvrde da ih zanimaju samo avioni koji su ranije dogovarani

Image
Foto: MORH

'Hrvatsku jedino zanima da dobije one avione koji su odabrani prema konfiguraciji u odabranoj ponudi i to po ponuđenoj cijeni'

27.12.2018.
19:50
MORH
VOYO logo

Američki State Department potvrdio je da je američki Kongres odobrio izraelsku prodaju zrakoplova F-16 Hrvatskoj. Naime, Kongres je, kako nalažu tamošnji zakoni, odobrio prodaju "originalnih" zrakoplova, u stanju u kakvom ih je SAD isporučio Izraelu, prije izraelskih preinaka, a vrijednost takvih mlažnjaka je 135 milijuna dolara.

O informaciji se priopćenjem oglasio i MORH. "Odobrenje američkog Kongresa dio je standardne procedure kojom Država Izrael traži odobrenje prodaje opreme izvorno proizvedene u SAD-u. Hrvatska tu nije strana u postupku i SAD je dužan izvijestiti samo Državu Izrael koja je to odobrenje i tražila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj postupak je u tijeku. Kada nas odabrani ponuditelj, odnosno Država Izrael izvijesti o odluci američke strane, mi ćemo o tome izvijestiti hrvatsku javnost. Hrvatsku jedino zanima da dobije one avione koji su odabrani prema konfiguraciji u odabranoj ponudi i to po ponuđenoj cijeni", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo