NA UTAKMICI HAJDUK - OSIJEK / MORH: 'Pokrenuli smo istragu zbog preleta helikopera iznad Poljuda'. Je li moglo doći do ugroze civila?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Helikopter u niskom preletu iznenadio je na poluvremenu sve na Poljudu, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot tako pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku

23.10.2023.
18:55
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je u ponedjeljak da istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) istražuje prelet helikoptera iznad Poljuda u nedjelju tijekom nogometne utakmice između Hajduka i Osijeka.

"HRZ je osnovao istražno povjerenstvo radi utvrđivanja činjeničnog stanja vezanog uz prelet helikoptera te je u tijeku istraga kojom će se utvrditi je li prilikom tog leta narušen Pravilnik o letenju i je li let mogao dovesti do eventualne ugroze sigurnosti civila", navelo je Ministarstvo u odgovoru medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH koji se nalazio na zadaći hitnog zračnog medicinskog prijevoza na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne 'Admiral flote Sveto Letica- Barba', u Lori s obzirom na to da je helidrom KBC Firule zatvoren zbog radova.

Helikopter u niskom preletu iznenadio je na poluvremenu sve na Poljudu, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot tako pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: VIDEO Snimatelj MORH-a pao s mosta. Banožić se skamenio: 'Samo je odjednom propao'. Netko pitao 'je li naš ili vaš'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo