odmah kreće i obuka pilota / MORH kreće u nabavu novih borbenih zrakoplova: zahtjevi se šalju u četiri zemlje

Image
Foto: en.wikipedia.org

U MORH-u očekuju da bi ugovor s isporučiteljem zrakoplova bio potpisan 2018., a da bi već 2020. u ljeto trebalo doći prvih nekoliko zrakoplova

26.6.2017.
16:14
en.wikipedia.org
VOYO logo

Ministarstvo obrane RH navodno je zainteresirano za kupovinu borbenih zrakoplova četiri zemalja, a u narednih mjesec dana poslat će im svoje zahtjeve, nakon čega očekuje njihove ponude piše Večernji list. 

MORH bi se trebao obratiti Švedskoj (za borbeni zrakopolov Gripen JAS-39), SAD-u (za F-16), Južnoj Koreji (za FA-50) i Izraelu (za F-16 Barak). Ponude proizvođača koje će primiti zahtjeve trebale bi u MORH stići početkom rujna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslu navodno glavnu ulogu igra ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, koji je uvjeren kako se u cijeli proces treba ući iznimno ambiciozno, pa će tako MORH inzistirati da se posao nabave eskadrile obavi međudržavnim ugovorom, dakle država s državom, čime se u startu znatno smanjuje mogućnost 'pogodovanja'.

U MORH-u očekuju da bi ugovor s isporučiteljem zrakoplova bio potpisan 2018., a da bi već 2020. u ljeto trebalo doći prvih nekoliko zrakoplova. Istovremeno bi s procesom nabave zrakoplova trebala započeti obuka oko 50-ak tehničara i pilota, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike