OŠTEĆENA U POTRESU / Mons. Zlatko Koren za RTL: 'Još nismo sigurni da ćemo u katedrali moći slaviti Uskrs'

"Za sada još nismo sigurni hoćemo li u tome prostoru moći slaviti sveto vazbeno trodnevlje kao vrhunac vazbene godine"

20.3.2021.
19:28
VOYO logo

Korizmenu procesiju od zagrebačke Prvostolnice do Rokova perivoja, sjećajući se potresa u Zagrebu i okolici te pošasti pandemije, predvodio je u subotu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Hod je završio svetom misom u kapeli sv. Roka, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Opet karantena /

Čeka li nas prošlogodišnji scenarij zatvaranja? Većina naših čitatelja očekuje pooštravanje mjera prije Uskrsa

Image
Opet karantena /

Čeka li nas prošlogodišnji scenarij zatvaranja? Većina naših čitatelja očekuje pooštravanje mjera prije Uskrsa

Zagrebačka prvostolnica strada je u potresu koji je pogodio Banovinu

RTL- ova reporterka Ivana Franić pratila je današnju procesiju u Zagrebu i u Kapeli ranjenog Isusa razgovarala je s kanonik mons. Zlatko Korenom o tome kako će izgledati ostatak korizme i vrijeme do Uskrsa. 

Korizma je vrijeme intenzivne molitve te je kanonik objasnio kako su interesantne točke kroz koje je prolazila današnja procesija i iz koje se razvijala. Krenula je iz zagrebačke prvostolnice uznesenja Blažene Djevice Marije do "onog dragog tihog mjesta, Kamenitih vrata gdje nalazimo topi pogled majke, gdje trepere svijeće. Preko Gornjega Grada i Crkve Svetog Marka do zavjetne kapelice Svetog Roka". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastati se kog tih mjesta je već jedna snažna inspiracija za jedan duboki zaokret u našim životima jer u ovom korizmenom vremenu se mi prvenstveno pitamo od čega čovjek živi", kazao je mons. Koren. Tijekom ovog korizmenog vremena sjetimo se, kaže kanonik, da "osjećati tu snagu ljubavi je nešto što nas nosi".

Nažalost, zagrebačka prvostolnica je stradala i u ovom potresu koji je pogodio i Banovinu. "Za sada još nismo sigurni hoćemo li u tome prostoru moći slaviti sveto vazbeno trodnevlje kao vrhunac vazbene godine", kaže mons. Koren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje mnogi drugi prostori, moge druge crkve koje će otvoriti svoja vrata. Unatoč stradale prvostolnice vjernici će "moći ćemo uroniti u tu lijepotu zbilje koju je Bog bog zbog nas ljudi zbog našega spasenja postao čovjekom", objasnio je kanonik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo