ČEKAJU SE NALAZI / Moguća i kriminalna istraga o Jacksonovoj smrti

Image

Losangeleski detektivi čekaju toksikološke nalaze kako bi odlučili hoće li pokrenuti istragu. Liječnicima koij nisu surađivali izdali su sub poene.

10.7.2009.
6:50
VOYO logo

LOS ANGELES - Hoće li smrt pop kralja Michaela Jacksona biti okarakterizirana kao slučajno predoziranje ili ubojstvo bit će poznato za nekoliko dana. Načelnik Policijske uprave Los Angelesa (LAPD) William Bratton izjavio je da njegovi detektivi čekaju izvješće mrtvozornika o smrti Michaela Jacksona, kako bi odlučili što će dalje poduzeti.  

Bratton je kazao da su detektivi razgovarali s nizom liječnika koji su tretirali Jacksona tijekom godina, te da analiziraju prošlost njegovog konzumiranja lijekova na recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek očekujemo potvrdu iz ureda mrtvozornika o uzroku smrti. To će ovisiti o toksikološkim ispitivanjima", izjavio je Bratton za CNN.

Toksikološki nalazi očekuju se idućega tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju tih nalaza, znat ćemo s čime se bavimo: da li se bavimo s ubojstvom ili sa slučajnim predoziranjem", rekao je Bratton.

Liječnicima koji nisu surađivali u istrazi, istražitelji su izdali 'sub poene', obvezujuće naloge, kazali su izvori za CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bratton je također kazao da u "sveobuhvatnoj istrazi" sudjeluju i agenti Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), te ured državnog tužitelja Kalifornije.

Izvori upoznati s istragom ranije s izjavili za CNN da su istražitelji pronašli brojne bočice s lijekovima na recept u Jacksonovpj iznajmljenoj rezidenciji u četvrti Holmby Hills, koja je plaćana 100.000 dolara mjesečno. The Los Angeles Times i agencija AP, izvijestili su da je policija pronašla i snažni sedativ Diprivan, koji se koristi u bolnicama za opću anesteziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo