MODERNIZACIJA VOZNOG PARKA: / HŽ nabavio novu električnu lokomotivu, evo kako izgleda

Image
Foto: HŽ

U HŽ-u kažu kako je modernizacija voznog parka jedan od glavnih preduvjeta za provedbu uspješnog restrukturiranja kompanije

11.11.2020.
16:57
VOYO logo

HŽ je nabavio novu električnu lokomotivu marke Siemens Vectron X4 A17 koju su kupili od njemačke ELL Germany GmbH.

Image

"Suvremena električna lokomotiva koja može udovoljiti svim potrebama vuče, nudi tehničku fleksibilnost i dugoročnu ekonomsku predvidljivost, prvi je konkretni iskorak u smjeru neophodnog zaokreta u načinu poslovanja društva te prilagođavanja uvjetima na sve većem i sve konkurentnijem tržištu željezničkog prometa", poručili su iz HŽ-a u priopćenju za javnost,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U planu još dvije lokomotive

Navode kako je modernizacija voznog parka jedan od glavnih preduvjeta za provedbu uspješnog restrukturiranja kompanije sukladno ciljevima koje je odobrila Europska komisija kako bi se poslovanje stabiliziralo i održalo, a za 2021. godinu u planu imaju nabaviti još dvije električne lokomotive minimalne snage 5,6 MW, koje bi trebale stići početkom godine.

"Nova uprava je u lipnju 2020. godine s obzirom na zatečeno stanje likvidnosti i solventnosti predložila kratkoročne i dugoročne mjere kojima je cilj osigurati prvenstveno stabilizaciju tvrtke s dugoročnim ciljem pronalaska kvalitetnog strateškog partnera koji bi doprinio nastavku poslovanja", zaključili su iz HŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo