PU BRODSKO-POSAVSKA / Mladić pokušao prokrijumčariti 30 migranata u Hrvatsku: Pronašli su ih među paletama

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu

14.3.2023.
15:00
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Brodsko-posavska policija predala je 28-godišnjaka pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnice Šengenskog sporazuma.

Naime, na graničnom prijelazu Stara Gradiška 13. ožujka oko 22:15 kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom. Posumnjali su da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe pa su ga detaljno prekontrolirali. U tovarnom prostoru, između paleta s robom, pronašli su 30 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, priopćili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo