tako malo za veliku sreću / Mladić iz Sesveta boluje od cerebralne paralize i neophodna mu je pomoć dobrih ljudi: 'Puno bi nam značilo, da mu sutra bude bolji život'

Kristijan boluje od cerebralne paralize, a najviše od svega želio bi samostalno jesti i zaigrati svoj omiljeni sport

20.2.2021.
22:05
VOYO logo

21-godišnji mladić iz Sesveta treba našu pomoć. Kristijan boluje od cerebralne paralize, a najviše od svega želio bi samostalno jesti i zaigrati svoj omiljeni sport - tenis.

Za sada mu u svemu pomažu roditelji, no oni se boje kako će Kiki jednoga dana bez njih. Zato su na poznatoj stranici za donacije GoGetFunding zamolili za pomoć kako bi Kikiju priuštili robotsku neurorehabilitaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebna je financijska pomoć

Zalogaji uz asistenciju roditelja, Kristijanova su svakodnevnica. Od rođenja boluje od cerebralne paralize pa su mu zbog teške paralize ruku ovakve i slične radnje nemoguća misija.

Image
Neugodno iznenađenje /

Donator iz Italije tvrdi da je njegova humanitarna pomoć za Petrinju pokradena ili uništena. Regirala i policija, evo što kažu

Image
Neugodno iznenađenje /

Donator iz Italije tvrdi da je njegova humanitarna pomoć za Petrinju pokradena ili uništena. Regirala i policija, evo što kažu

''21 godinu nas dva funkcioniramo k'o jedno. Naravno da je teško. Teško je s vremenom kad vas počnu boljeti ruke, kičma, kad krenete na terapije i to onda vidite da je došlo do nekakve granice kad je više to čovjeku strašno teško i bilo bi super da si on može neke stvari zaista napraviti sam'', rekla je Kristijanova majka Aida Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo sve sprave za pomoć Kikiju roditelji su sami financirali, a tek rijetke su im donirali dobri ljudi - poput ove od 32 tisuće kuna iz Slovenije.

''Ovu spravu smo prvi puta vidjeli na Kantridi dok je Kiki bio na botoksiranju u dječjoj bolnici i onda su nam doktori preporučili da je ta sprava super i za kosti i za probavu i za njegovu stabilnost'', rekao je Vladimir Babić, Kristijanov otac.

Sada im je potrebna financijska pomoć od 17 tisuća eura kako bi mu priuštili robotsku neurorehabilitaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Puno bi nam značilo to sve da skupimo radi Kristijana da mu bude danas sutra bolji život, evo. Da može samostalno jesti, samostalno piti'', kazao je otac Vladimir.

A do toga bi mu trebalo najmanje 12 tjedana terapije koja bi mu pomogla vratiti motoriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako malo za veliku sreću

''Sama robotska neurorehabilitacija djeluje izravno na neuroplastičnost i stvaranje novih moždanih stanica koje pomažu pacijentu vratiti izgubljenu funkciju, što je u slučaju samog Kikija vratiti mu funkciju ruku i povećati stabilnost trupa'', rekla je fizioterapeutkinja MirnaGolubić.

''Ja bih volio sam jesti i igrati igrice'', rekao je Kristijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer videoigre su Kikiju jedina prilika da zaigra svoj omiljeni, "bijeli sport". Ipak, nada se da će jednom moći primiti pravi reket umjesto igraće konzole i odigrati meč sa svojim uzorima - Federerom ili Čilićem. Za sada ih redovito prati na televiziji, a često je bio i gost na tribinama.

Kristijanova obitelj podredila je sve kako bi mu pomogla, a sada treba našu pomoć u osamostaljenju - tako malo za veliku sreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo