osam disciplina / Mladi ugostitelji i hotelijeri ukrstili znanja na regionalnom gastro natjecanju u Vodicama

Image
Foto: Šibenski portal

Oko 50 učenika iz 18 škola južne Hrvatske danas i sutra pokazat će svoje znanje u ukupno osam disciplina ugostiteljstva i hotelijerstva na regionalnom gastro natjecanju koje se održava u hotelu Olympia u Vodicama.

22.2.2017.
14:22
Šibenski portal
VOYO logo

 Natjecanje je koncipirano u osam disciplina podijeljenih u dvije vrste. Prvih pet su ugostiteljske – pripremanje menija, posluživanje menija, pripremanje hladnog slanog odnosno slatkog eksponata i pripremanje barskih mješavina –  kratke koktele čije su recepture prisutne na kartama diljem svijeta, a drugi dio su ‘long drink’ kokteli koje učenik zajedno s mentorom osmišljava sam za tu prigodu. Iduće tri discipline su poslovanje recepcije, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističke destinacije u kojoj učenici trebaju kroz prezentaciju istaknuti određenu vrstu turizma vezano za Šibensko-kninsku županiju, odnosno određene točke vezane za nju, objašnjava ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig.

Image
Foto: Šibenski portal

Iz šibenske srednje škole prijavljeno je sedam učenika. Kuhar Grgo Bačelić za pripremanje menija, a konobar Stipe Fistonić pobrinut će se za posluživanje. Katarina Matas pred žiri će donijeti hladni slani izložak, Ante Samodol okušat će se u pripremi barskih mješavina, a poslovanje recepcije pokušat će najbolje prezentirati Ana Peran. U kategoriji poslovanja putničkih agencija natječe se Marija Burjanek iz Šibenika, dok će Fabijan Dodik nastojati najbolje predstaviti turističko mjesto odnosno destinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više saznajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo