MLADI HDZ-OVAC PODNIO OSTAVKU: / 'Iskopali' mu fotografiju u majici s natpisom 'Za dom' i šahovnicom s prvim poljem bijelim

Image
Foto: izvor: Facebook

Zbog fotografije predsjednika Savjeta mladih Bjelovara u majici sa spornim natpisom, Forum mladih SDP-a najavio je da će izvijestiti nadležene institucije,

2.7.2019.
12:14
izvor: Facebook
VOYO logo

Mladi bjelovarski HDZ-ovac Mateo Horvat podnio je ostavku na mjesto predsjednika Savjeta mladih Grada Bjelovara nakon što se na Facebooku pojavila fotografija na kojoj pozira u majici s natpisom 'Za dom' i šahovnicom s prvim bijelim poljem kakva se koristila na hrvatskoj zastavi u vrijeme NDH. Čitav natpis s Horvatove 'sporne' majice glasi: "Sve dok Hrvat ZA DOM! kliče prvo polje bijelo bit će."

Tu je fotografiju u nedjelju objavio bjelovarski Forum mladih SDP-a na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mateo, vrati se u budućnost!'

"Predsjednik Savjeta mladih Bjelovara 2019. bavi se 1941. zbog koje dosta mladih napušta naš grad. Mateo, vrati se u budućnost, od prošlosti kruha nema. Osnivač HDZ-a Franjo Tuđman kao jedan od članova antifašistickog pokreta danas bi te se sramio! Žalosno je vidjeti kako osoba na javnoj funkciji krši čl. 27. st. 2. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, o čemu ćemo obavijestiti nadležne institucije. Ovim putem pozivamo i gradonačelnika Darija Hrebaka i predsjednika Gradsog vijeća Antu Topalovića da izjasne svoj stav", napisali su mladi bjelovarski SDP-ovci u bjavi na Facebooku koja je, očito, digla prašinu zbog koje je Horvat odlučio podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne podržavam i ne veličam biti jedan totalitarni režim'

On se danas oglasio na Facebooku izvijestivši da podnosi ostavku.

"Želio bih obavijestiti sve mlade da mi je bilo drago surađivati sa njima, bilo je to jedno lijepo iskustvo. S obzirom na veliku halabuku oko moje fotografije, jos jednom želim reći da ne podržavam ni jedan totalitarni režim niti ga veličam. Radi sebe osobno i moje obitelji, podnosim ostavku na mjestu predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara. Ispričavam se svim mladim osobama koje sam uvrijedio na bilo koji način. Isto tako još jednom zahvaljujem na suradnji svima. Gradskom savjetu mladih Grada Bjelovara želim uspješan daljnji rad", napisao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo