DODIR BOGA NA HRVATSKI PONOS / 'Mlađi brat' dobio kičmu, a u Pelješki most ugrađen je neobičan dodatak: Dvojica inženjera progovoriIa o akciji...

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Pelješki most prošao je tehnički pregled, a ubrzo će biti otklonjeni i manji nedostaci koji su uočeni u prometnoj opremi

2.2.2022.
10:27
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Pelješki most prošao je tehnički pregled, a prema riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića ubrzo će biti otklonjeni i manji nedostaci koji su uočeni u prometnoj opremi.

"Svi ti manji problemi mogu biti otklonjeni u vrlo kratkom roku, radi se samo o prometnoj opremi. Ono što moram naglasiti je da će uporabna dozvola za most biti izdana zajedno s pristupnim cestama", kazao je Škorić za televiziju N1 te dodao kako će uočeni nedostaci biti uklonjeni već tijekom veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOŽNJA NA LJETO? /

Novi ključni trenutak za Pelješki most! Iz Hrvatskih cesta potvrdili da se ušlo u novu fazu spajanja Hrvatske

Image
VOŽNJA NA LJETO? /

Novi ključni trenutak za Pelješki most! Iz Hrvatskih cesta potvrdili da se ušlo u novu fazu spajanja Hrvatske

Inženjeri u most ugradili - krunicu

Vezano uz gradnju Pelješkom mosta, ovih dana je otkriveno i da su u njega inženjeri Ivica Granić i Franko Berović ugradili - krunicu, piše Hrvatska katolička mreža. Ivica Granić na poklon je dobio Domovinsku krunicu, s križem kneza Branimira, od obiteljske prijateljice i upravo je tu krunicu odlučio staviti u Pelješki most.

"Domovinska krunica mi se učinila jako lijepa i simbolična jer ima crveno-bijela zrnca koja podsjećaju na našu šahovnicu. Osim križa kneza Branimira, na njoj se nalaze i Gospine slike iz svih većih marijanskih svetišta kako u Hrvatskoj tako u Bosni i Hercegovini", rekao je i dodao da su se Berović i on prije godinu dana popeli na vrh pilona S7, koji se nalazi sto metara iznad mora, potom su se pomolili i ubacili krunicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U most Ston postavljen najveći segment čelične konstrukcije

Radovi na samom Pelješkom mostu su gotovi, no sada je fokus bačen na gradnju prilaznih cesta i svojevrsnog "mlađeg brata" Pelješkog mosta, a to je most Ston. Ovih dana na njega je postavljen najveći segment čelične konstrukcije toga mosta. Škorić je rekao da bi u ljeto ove godine mogao u promet biti pušten Pelješki most, odnosno 25 kilometara nove dionice, dok bi do kraja godine trebalo biti završeno i još sedam kilometara dionice koja uključuje i dva tunela i most Ston koji ih povezuje.

"Kada bude sve gotovo, projekt počinje u Komarni i završava u Doli, na D8", objasnio je Škorić kako će na kraju izgledati prometno povezivanje juga i ostatka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo