spektakl u areni / Vodimo vas iza kulisa superpopularnog mjuzikla 'Cats' koji je večeras imao hrvatsku premijeru

Kako završava Direkt tako u ovim trenucima završava i hrvatska premijera superpopularnog mjuzikla 'Cats'. Mačke su dosad izvedne više od 9000 puta i to paralelno u dva najveća kazališna centra, na Broadwayu i West Endu

22.3.2017.
22:29
VOYO logo

Kad je Andrew Loyd Webber odlučio napraviti mjuzikl o mačkama - kolege su ga ismijale, a financijeri odbacili. Prvu je predstavu napravio na kredit, a sada - 9000 izvedbi kasnije - njegov tim sletio je u Hrvatsku.

Iako je pravilo u čitavom svijetu isto – nitko ne smije snimati pozornicu ni premijeru – mi smo dogovorili nešto još bolje. Ušli smo u backstage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36 godina ništa se nije promijenilo, samo su se Mačke - pomladile.

"Na mjuziklu radi 28 glumaca, ali cijelo društvo koje vodim zna dosezati i brojku od 70 ljudi. To su – šminkerice, frizerke, tehničari za svjetlo, glazbu, poprilično velik tim", Steve Diamond, menadžer ansambla Cats.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo – sve ljude voze sa sobom, u Zagreb su stigli primjerice iz Dubaija, a sljedeće godine na ovaj datum bit će u Hong Kong. Međutim – kostimografkinje unajme u onom gradu u koji dođu, da imaju i dio lokalne ekipe.

Na turneju ide 28 mačaka, međutim na pozornici su samo njih 23. ostale cijelo vrijeme stoje ovdje I pjevaju backvokale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča prati jednu noć u mačjem plemeu. One jedna po jedna izlaze i pričaju price svom starom i dobroćudnom vođi..

"Prvi sam put gledala mjuzikl Cats kao tinejđerica, I odmah sam bacila oko na ulogu Grizabelle, uvijek sam je htjela igrati", Joana Ampil, uloga Grizzabele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada i je glavna mačka koja je pobjegla od plemena mlada, pa se pokušava vratiti.. Ansambl se za ovu turneju pripremao 6 mjeseci.

"Moja uloga je malo drugačija od drugih. Moja mačka se stalno boji, na pozornici sam stalno ovako stisnuta i vičem McCavity..to je mačak kojeg se bojim", Agnes Pure, uloga Dimitera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je proputovala 30 zemalja, a preveli su je na više od 10 jezika.

"Izazovno je ovo glumiti, zaista je. Potpuno drugačije nego iti jedna druga predstava jer, jednostavno, cijelo vrijeme moraš biti mačka", Agnes Pure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A uz to smo svi veliki obožavatelji tog mjuzikla, tako da mislim da nas i strast drži", dodaje Joanna. 

Pregovori oko dolaska predstave u Hrvatsku trajali su 3 godine, a kad je konačno predstavljena – 3 su termina rasprodana u roku od dva tjedna! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su karte stajale od 200 do 500 kuna, u 3 dana Mačke će vidjeti više od 12.000 ljudi!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo