Posebna poruka / Škoro s krunicom u ruci održao govor u Vukovaru: 'Ovo je bitka u kojoj sam spreman poginuti'

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u Vukovaru je održao predizborni skup

18.12.2019.
19:50
VOYO logo

Škoro je u autobusu iz Zagreba jutros krenuo prema svojem rodnom Višnjevcu, a navečer je održao predizborni skup u Vukovaru. Prije skupa, komentirao je svoju izjavu zbog kojeg su ga mnogi jučer prozivali - o pomilovanju Tomislava Merčepa.

"Ja sam to izjavio na vrlo direktno pitanje o tome bi li pomilovao Tpomislava Merčepa, rekao sam da bi, kao i svakog drugog zatvorenika za kojeg se steknu uvjeti da ga se pomiluje. On je u teškom psihofizičkom stanju. Gospođa Grabar Kitarović je sinoć izjavila da on nije ni podnio ni zahtjev za tim. A ja ponavljam, kada bi se stakli uvjeti za pomilovanje, ja i ga pomilovao, ne samo njega, svakog drugog hrvatskog branitelja i čovjeka. To je čista humanitarna stvar", poručio je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je održao govor na skupu. Ocijenio da je jučerašnje sučeljavanje bila loše režirana predstava u korist jedne kandidatkinje, "prijevara kojom su pokušali u zadnjem trenutku spasiti ono što se spasiti ne može"  i kako on u tom cirkusu nije htio sudjelovati.

"Kampanja je gotova, mi smo pobijedili. Sve je na našoj strani. Poručujem svima da prestanu vrijeđati mene, moju obitelj. Zaustavit ćemo 20 godina činovnika koji više ne štite hrvatski suverenitet već svoje interese i svoje karijere", kazao je Miroslav Škoro na skupu u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi svi, pogotovo vi Vukovarci, znate da u životu čovjek ponekad može birati put, ponekad ne može. Kaže naš narod, čovjek snuje, Bog odlučuje. Svi smo mi imali situacija kad smo bili suočeni s nekim bitkama, bili smo u situacijama kad smo izbjegli neke bitke. Pred nama je najveća bitka, bitka za opstojnost, suverenitet hrvatskog naroda, za vraćanje hrvatske države njegovom narodu", poručio je Škoro u Vukovaru.

Držeći krunicu u ruci za vrijeme cijelog govora, Škoro je poručio: "Ovo je bitka u kojoj sam spreman i poginuti s ovom krunicom, ako treba, jer narod je rekao dosta!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi možemo sve. Narod u ovoj zemlji može sve", poručio je ocijenivši  kako će Hrvatska 22. prosinca glasovati za promjenu i novi život, za bolji život i vraćanje Hrvatske narodu.

Loše režirana predstava

Škoro je rekao da je jučer na HTV- bilo  "navodno" sučeljavanja predsjedničkih kandidata. To sučeljavanje je potvrdilo, kako je kazao, njegovu teoriju da Hrvatskom vlada političko-medijsko-obavještajni teror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila loše režirana predstava HRT-a u korist samo jedne kandidatkinje. To je bila još jedna prijevara kojom su pokušali u zadnjem trenutku spasiti ono što se spasiti ne može. To je bio cirkus i ja u tom cirkusu nisam htio sudjelovati", poručio je

Rekao je i kako je politka toliko ozbiljan posao da se njome ne bi trebali baviti hrvatski političari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Po njegovim riječima, hrvatski narod mora krenuti dalje ocijenivši kako je politički trenutak takav da se više ne vidi razlika između HDZ-a i SDP-a.

"Odgovorno tvrdim da je jedini način da SDP dođe na vlast  pobjeda Zorana Milanovića na ovim izborima. Onda će Zoran Milanović, koji želi biti najbolji prijatelj Andreja Plenkovića na godinu  s njim stvoriti veliku koaliciju koju nikada više nećemo moći maknuti. Zato je sad ili nikad", rekao je Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Škorom i Stevo Culej (HDZ)

Ocijenio je da kampanja gotova, a on je pobjednik.  "Sve je na našoj strani i istina je na našoj strani. Poručujem svima da prestanu vrijeđati mene, moju obitelj i moj narod. Narod je odluku donio. Mi ćemo 22. prosinca imati novog predsjednika, zaustavit ćemo dvadeset godina činovnika koji su megafoni Bruxellessa i koji ne štite hrvatske interese i hrvatski suverenitet, nego smo svoje interese, svoje fotelje i karijere", rekao je često prekidan ovacijama simpatizera među kojima je bio i saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej.

U izjavi novinarima Stevo Culej je potvrdio kako će glas na izborima dati Miroslavu Škoru te kako se ne boji da bi se zbog  toga mogao naći pod stranačkim sankcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li o svojem dolasku na predizborni skup Miroslava Škore obavijestio predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića rekao kako on nikoga ne obavještava o svojim potezima.

Starijim je Vukovarcima potom poručio da u nedjelju idu prvo na misu, potom na glasanje pa na kavu, dok je mlađima rekao da razumije da se moraju zabaviti, jer su mladi, pa im je rekao da u nedjelju prvo obave ručak, potom glasanje pa onda odu na misu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo