priprema za izbore / Miroslav Škoro riješio se skupog parkinga u Zagrebu: Udjele u dvije tvrtke prodao partnerima

Image
Foto: Domovinski pokret/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog porketa povukao se i iz suvlasništva tvrtke Omega software

21.5.2020.
22:07
Domovinski pokret/PIXSELL
VOYO logo

"Miroslav Škoro prodao je udjele u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat, to je ionako bila njegova poslovna priča. Škoro je sad izašao iz toga potpuno.

Činjenica je da parkiranje u Zagrebu stoji toliko koliko stoji, ali radi percepcije u javnosti Škoro se povukao iz toga. Isto tako, prodao je i udjele u tvrtki Omega software kako njima ne bi bio teret. Riječ je o zaista kvalitetnoj tvrtki koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorin udjel u toj tvrtki iznosio je pet posto, a u javnosti je stvorena percepcija kao da je cijela tvrtka njegova", otkrio je Mario Radić, politički tajnik Škorina Domovinskog pokreta.

U sudskom registru, naime, još nije vidljivo da je Miroslav Škoro prodao udjele u tvrtki MB Kvadrat, koja inače vodi parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, ali Radić kaže da je kupoprodajni ugovor potpisan i da je to tek pitanje procedure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Škoro prodao udjel u spomenutoj tvrtki potvrdio je Jutarnjem listu i njegov dosadašnji poslovni partner Branko Žibrat koji kaže da je istina da je otkupio Škorine udjele u tvrtki, ali cijena je, dodaje, "poslovna tajna".

Upitan je li njemu i Škorina supruga prodala parcele na kojima je upisana kao vlasnica, ali Žibrat je rekao da to još nisu riješili. "Polako, ima vremena, ali i to ćemo provesti", rekao je Žibrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
otkrio još jednog partnera /

Netko ga sabotira? Škoro se medijima požalio na medije: 'Puno je spinova iz kuhinje duboke države'

Image
otkrio još jednog partnera /

Netko ga sabotira? Škoro se medijima požalio na medije: 'Puno je spinova iz kuhinje duboke države'

Da se Škoro potpuno odlučio posvetiti politici dokazuje i podatak da se isto tako povukao i iz suvlasništva tvrtke Omega software d.o.o. U sudskom registru to brisanje je provedeno 10. ožujka ove godine.

Škoro je, naime, u toj tvrtki bio jedan od osnivača i članova društva, a medijima je postala zanimljiva jer je posljednjih nekoliko godina sklopila brojne unosne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka je, inače, osnovana 2001. godine, a Škoro je u nju uložio 2011., kad je vrijednost Omega softwarea iznosila 22.100 kuna. Kapital je potom povećan na 100.000 kuna, a danas iznosi 6,1 milijun. Škoro je u toj tvrtki imao pet posto udjela.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo