MIROSLAV ŠKORO OTKRIO HOĆE LI UKINUTI FINANCIRANJE CRKVE: / 'Prvo ću posjetiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini'

Image

Miroslav Škoro najavio je da će ako postane predsjednik prvo posjetiti Hrvate u Bosni i Hercegovini

13.12.2019.
11:37
VOYO logo

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro jasno je odgovorio u intervjuu za Tportal treba li ukinuti financiranje Crkve iz državnog proračuna: "Ne", kratko je odgovorio. Također je otkrio koju će prvu zemlju posjetiti ako postane predsjednik Hrvatske: "Prvo ću posjetiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini", rekao je Škoro.

Na pitanje tko mu je politički uzor i zašto Škoro je naveo Blagu Zadru, jednog od najvećih junaka Domovinskoga rata koji je posmrtno promaknut u čin general bojnika. "Nije političar, ali mi je uzor kao vođa - Blago Zadro. Prema svjedočanstvima njegovih suboraca, imao je velike liderske sposobnosti", rekao je te dodao da je najbolji politički savjet dobio od pokojnog profesora koji je govorio: "Toplo srce, hladna glava i čiste ruke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO JE ISPALIO, ČEKA SE REAKCIJA DESNICE: /

'Crkva je odvojena od države i maknut ću politiku iz nje. Mogu petljati još par dana...'

Image
ŠKORO JE ISPALIO, ČEKA SE REAKCIJA DESNICE: /

'Crkva je odvojena od države i maknut ću politiku iz nje. Mogu petljati još par dana...'

Nepravednost sustava

Kao najveći problem hrvatskoga društva Škoro vidi nepravdu koja proizlazi iz političkog sustava i lošeg pravosuđa. "Upravo ta nepravda, nejednak tretman državljana Republike Hrvatske, tjera ljude iz domovine."

Što se tiče povlaštenih mirovina, tvrdi da bi u slučaju da postane predsjednik prvo utvrdio tko sve ima povlaštenu mirovinu i jesu li je svi ti ljudi zaslužili svojim angažmanom u društvu. "Tek bih onda eventualno počeo razmišljati o novim povlaštenim mirovinama, ali samo za one koji ih doista zavrjeđuju svojim doprinosom hrvatskom društvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da navede jednu stvar koju je u protekloj godini učinio za dobrobit prirode i okoliša, Škoro je rekao: "Kupio sam još jedan vinograd i učinio da ta zemlja ne zaraste u korov."

Ostali izbjegli intervju

Tportal je kontaktirao četvero favorita za Pantovčak prema aktualnim anketama s upitom da odgovore na nekoliko blic pitanja. Međutim, jedino je Škoro odgovorio. "Troje od njih četvero, naime, odbilo je poziv tportala da odgovore na nekoliko relativno jednostavnih pitanja. Da budemo još precizniji, najprije su obećali odgovoriti - da bi koji dan kasnije isto to obećanje iznevjerili. Neki pristojno, neki bezobrazno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoltan Kabok, glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, prvo je obećao da će odgovoriti, no nakon toga danima je ignorirao telefonske pozive novinara Tportala.

Zoran Milanović bio je nešto kulturniji te je nakon dva dana poručio da mu nema smisla odgovarati na "generička pitanja" te da je raspoloženiji za razgovore uživo. Tportal naglašava da je Milanović odbio ponudu tportala za intervju uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislavu Kolakušiću se u ponedjeljak činio sjajnim ovaj oblik predstavljanja, međutim od srijede se predomislio, poručivši da ga ipak ne zanima. "Mada treba napomenuti da ga je baš tog dana javno napustilo troje suradnika, pa je možda bio malo nervozan."

Svih troje predsjedničkih kandidata odbilo je Tportal bez da su znali za odluke preostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo