MIRO KOVAČ NE STRAHUJE OD SANKCIJA: / 'Svojim stavom pomažem HDZ-u i pomažem izgradnji hrvatske političke kulture'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
21.3.2018.
14:34
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač u srijedu je ustvrdio kako je njegova stranka na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva, gdje je 19 članova glasalo 'za', a šest 'protiv' ratifikacije Istanbulske konvencije, dala doprinos jačanju unutarstranačke demokracije, izrazivši uvjerenje da će se u HDZ-u o svjetonazorskim pitanjima moći odlučivati po savjesti.

Kovač je novinarima izjavio kako je zadovoljan raspravama na Predsjedništvu, koje ocjenjuje kao novinu u hrvatskoj politici, a to je "da ćemo sigurno o ovakvim temama, koje su za mnoge u Hrvatskoj teme svjetonazora, moći odlučivati po vlastitoj savjesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li glasati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Kovač je uskratio nedvosmislen odgovor.

"Mogu samo reći da to u Hrvatskoj još nije rasprostranjeno, toga dosad nije bilo, a ovo je povod da možemo napraviti iskorak. Hrvatska je zemlja zrele demokracije, HDZ je najveća stranka po broju članova, najodgovornija jer smo vladajuća stranka i po uzoru na neke druge stranke koje su u političkoj obitelji pučana imamo odgovornost prednjačiti po demokratičnosti", istaknuo je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako u HDZ-u mogu biti ponosni što u raspravama doprinose iskoraku u hrvatskoj politici, uvjeren "da ćemo sigurno doživjeti da će neki ljudi koji su iz HDZ-a glasati po savjesti". "To je realno, to se nazire, to je plus i za HDZ i za hrvatsku politiku", poručio je.

Kovač ne strahuje od sankcija u stranci, "jer ja svojim stavom pomažem HDZ-u i pomažem izgradnji hrvatske političke kulture".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo