'Neka meni pripišu sve' / Miro Bulj završio na policiji zbog kršenja mjera: 'Sretan sam, nisu nam uspjeli ukrasti Alku, a nadam se neće ni Veliku gospu'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je RTL Danas neslužbeno doznao, policija je podnijela optužni prijedlog protiv gradonačelnika Sinja Mire Bulja zbog kršenja javnog reda i mira.

9.8.2021.
19:36
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bulj je u noći nakon Alke navodno inzistirao da se glazba barem malo pušta i nakon ponoći pošto je grad bio pun ljudi te je sam uključio glazbu u kafiću poslije ponoći.

Policija ga je pozvala na razgovor na koji se Bulj odazvao. Na razgovoru je napravljen zapisnik, a Bulj je policiji naveo razloge svojih postupaka: Smatra da su mjere nerazumne i štetne za stanovništvo Cetinske krajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za RTL.hr je potvrdio da je pozvan na razgovor u policiju: "Dobio sam optužni prijedlog za kršenje javnog reda i mira, premda ja to ne smatram. Veseo sam i sretan čovjek, nikad nije bila bolja atmosfera u gradu Sinju, prepuno alkarsko trkalište. Ja sam pozivao ljude da dođu u Sinj i presretan sam ako su OPG-ovci zaradili prodajući svoje proizvode i ugostitelji iz cijele Cetinske krajine prodali tisuće obroka."

Zbog kršenja epidemioloških mjera čije je ukidanje tražio je dobio optužni prijedlog, ali "nije mi to nikakav problem", kazao je za RTL-hr. "Neka meni pripišu i to što nas je u Alkarskim dvorima s dužnosnicima bilo prepuno. Ako triba ići u zatvor, ja sam presretan čovjek, nisu nam uspjeli ukrasti Alku, a nadam se neće ni Veliku gospu", kazao je sinjski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulje se i ranije vrlo oštro usprotivio mjerama Nacionalnog stožera koji nije popustio i dozvolio popuštanje mjera za Sinjsku alku.

Image
žestoke kritike /

Bulj i dalje protiv Stožera: 'U Sinju je više interventne nego u doba Kraljevine Jugoslavije! Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa'

Image
žestoke kritike /

Bulj i dalje protiv Stožera: 'U Sinju je više interventne nego u doba Kraljevine Jugoslavije! Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa'

"Proteklih dana više je bilo interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije. Ni tada nije bilo ovoliko žandara kao što ih sada ima u mojoj državi Hrvatskoj. Znate li samo koliko je puta inspekcija dolazila ovih dana provjeravati drže li se svi mjera. Nikad veći pritisak na grad nije bio. A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa", poručio je Bulj uoči Alke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo