zahtjev mosta /

Miro Bulj: 'Optužnica je potvrđena, pozivamo Damira Vrbanovića da odstupi sa svoje dužnosti!'

Image

Bulj je najavio da njegova stranka neće podržati izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora koje bi se trebalo naći na dnevnom redu početkom iduće godine

1.12.2016.
13:55
VOYO logo
Image
oštetili dinamo i državu? /

Potvrđena optužnica protiv Mamića i društva: 'Hrvatskoj javnosti sad otvoreno mogu reći da se radi o politički montiranom procesu!'

Image
oštetili dinamo i državu? /

Potvrđena optužnica protiv Mamića i društva: 'Hrvatskoj javnosti sad otvoreno mogu reći da se radi o politički montiranom procesu!'

Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića da podnese ostavku do okončanja postupka koji se protiv njega i braće Mamić vodi na sudu u Osijeku.

"Pozivamo Damira Vrbanovića,  protiv kojega je u utorak Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo Uskokovu optužnicu po kojoj je zajedno s bivšim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem njegovim  bratom Zoranom te poreznikom Milanom Pernarom optužen da su oštetili NK Dinamo za 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna, da do okončanja postupka podnese ostavku", kazao je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj na konferenciji za medije na kojoj se govorilo i o izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Saboru i negativnom stanju u Hrvatskom šahovskom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima drugog MOST-ovog saborskog zastupnika Marka Sladoljeva MOST neće podržati ni programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2015. godinu o kojem bi Sabor trebao raspravljati početkom iduće godine.

"Nećemo podržati taj izvještaj HOO-a jer  njegov veliki birokratski aparat spriječava adekvatnu raspodjelu prijeko potrebnih sredstava sportašima, trenerima i sportskim kolektivima te je ulaže u krive projekte.  U njihovom izvješću ne vidi se kako se financira Sportska televizija i tko će pokriti gubitke tog očito neuspjelog eksperimenta  predsjednika Zlatka Mateše", kazao je Sladoljev, napomenuvši da MOST daje podršku osnivanju Središnjeg državnog ureda za sport i njegovoj čelnici Janici Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo napraviti sve da pomognemo da se Središnji ured što brže formira kako bi se riješili nagomilani problemi hrvatskog sporta. Do tada mora funkcionirati sadašnji zakon o sportu i na žalost moramo priznati da su u pravu bile navijačke udruge, od BBB do Torcide, koji tvrde da je razlog stanja u našem sportu to što se ne primjenjuje zakon", rekao je Sladoljev. 

Gost MOST-ove konferencije bio je i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i Splitskog saveza sportova Ivan Veštić koji je naglasio da se iz proračuna za sport ponovno izdvajaju nedostatna sredstva.

"Zaboravljamo da je sport vrlo široko područje javnog djelovanja i važan regulator društvenog djelovanja. Potreban nam je kvalitetan Zakon o sportu i strategija, Hrvatska ima kvalitetne ljude koji mogu pripremiti takve strateške dokumente. Izgovora nema i vrijeme je za promjene",  rekao je Ivan Veštić, napomenuvši da sport nije samo onaj vrhunski, nego i onaj na lokalnoj razini  kao i u školama, studentski sport i sport osoba s invaliditetom. On je izrazio nezadovoljstvo što ni njega ni druge čelnike sportskih saveza nitko nije konzultirao kod formiranja  Središnjeg državnog ureda za sport čiju uredbu o osnivanju još nitko nije vidio.

Gost na konferenciji Mosta bio je i nepriznati čelnik Hrvatskog šahovskog saveza Milan Brigljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često možemo slušati i čitati o problemima u nogometu, no oni su prisutni i u većini drugih sportova pa tako i u mom Hrvatskom šahovskom savezu. Nažalost zbog HOO-a nismo bili u mogućnosti poslati delegata na kongres FIDE u Baku. Cijeli sport pati zbog brojnih unutarnjih problema, a kada ih netko pokuša riješiti, nailazi samo na prepreke onih koji bi trebali pomagati",  poručio je Brigljević, i založio se da nadležne institucije što prije riješe dubioze u Hrvatskom šahovskom savezu.

Bulj i  Sladoljev naglasili su kako hrvatski sportaši imaju bezuvjetnu podršku u Mostu nezavisnih lista i da će se nastaviti zalagati za provedbu aktualnog Zakona i odgovarajuću državnu potporu vrhunskim sportašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike