DRAMA NE POPUŠTA / Ogorčeni Miro Bulj: 'Ovo je nasilje. Naša, hrvatska policija postavlja barikade. Ja to ne mogu prihvatiti'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj burno je reagirao na potez policije tijekom Čoje

7.8.2021.
19:56
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj tražio je od Nacionalnog stožera civilne zaštite da produlji radno vrijeme ugostiteljskih objekata tijekom Alke i za vrijeme Velike Gospe. No, Stožer mu tu želju nije ispunio.

Image
HLADAN TUŠ /

Sinj tražio da kafići i restorani rade i nakon ponoći, Stožer ih odbio: Evo kako su obrazložili svoju odluku

Image
HLADAN TUŠ /

Sinj tražio da kafići i restorani rade i nakon ponoći, Stožer ih odbio: Evo kako su obrazložili svoju odluku

"Kada bi stožer dopustio takav presedan, to bi bilo diskriminirajuće prema ostalim ugostiteljima na obali i u unutrašnjosti kojima je trenutno dopušten rad samo do ponoći", rekla je Hini zamjenica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj ogorčen policijom

No, prava se drama odvijala u Sinju tijekom dana, uoči početka čoje. "Naša, hrvatska policija postavlja barikadu. Ovo je prvi put. Ja sam bio godinama alkarski momak i nikad nisam ovo vidio.

Ja ne mogu ovo prihvatiti, ovakvo nasilje i puste inspekcije nad našim ugostiteljima. Pritisci na mene kao gradonačelnika oko korone, pritisci na ugostitelje, pritisci na OPG-ove. Samo pritisci! Ne vidim niti jedan razlog za ovo, želim da Alka prođe u redu, a ne da hrvatska policija u ovome trenutku stavlja barikade. To je naša policija, moja policija. Pa i ja sam bio u policiji", unezvjereno je pričao Miro Bulj, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprofitabilniji dio godine

On je u petak, za vrijeme Bare, pozivao da se u gledalište pusti čim veći broj ljudi. No, ograničenje je postavljeno na 2500 gledatelja.

Dodaje da strahuje da bi zbog skraćenog radnog vremena ugostitelja moglo doći do nekontroliranih okupljanja, što ide na štetu onih koji se na to odluče, ali i ugostitelja, kojima je ovo najprofitabilniji dio godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj se osvrnuo i na OPG-ovce koji pod restrikcijama prodaju svoje proizvode na tradicionalnom sajmu, no vrijedi spomenuti da su epidemiološke mjere za Alku znatno blaže nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo