'Ministarstvo zaštite okoliša u Vladi je bilo 17. prase'

'Nije bitno je li ostavka moj osobni čin ili sam je podnijela na traženje premijera. Napravila sam pogrešku, nanijela sam Vladi štetu i morala sam otići.

17.6.2012.
14:23
VOYO logo

Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša gostujući u emisiji HTV-a Nedeljom u 2 je kazala da ne može tvrditi da iza njenog odlaska stoji HNS niti bilo koja skupina.

Iako je rekla da ju premijer i stranka nisu razočarali Holy, čini se, nije bila zadovoljna statusom Ministarstva koje je vodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje Ministarstvo je bilo 17. prase u Vladi. Već kad sam došla u Vladu sam znala sam da politika zaštite okoliša samo deklarativno politički važna, dok u stvarnosti to nije tako", rekla je Holy.

Osvrćući se na mail zbog kojeg je podnijela ostavku rekla je da neće odustati dok ne sazna tko stoji iza njegovog objavljivanja. Stoga je, kaže, podnijela kaznenu prijavu. Na pitanje kako komentira to što je ministar kazao da je tajne službe nisu špijunirale, Holy je kazala: "To ne znači da me nisu špijunirale neke druge skupine". Govorila je i o prijetnjama koje su joj bile upućivane te je rekla kako ima nekih naznaka u istrazi, no nije željela iznositi detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačićeva uvreda

Komentirajući Čačićevu izjavu o dječjem vrtiću Holy je rekla da se posao koji su napravili profesionalci, ne može tako okarakterizirati. Istaknula je pritom da su procjene o utjecaju HE Ombla na okoliš radili stručni ljudi.

"Izjava o dječjem vrtiću gospodina Čačića je dosta nekulturna i njom je uvrijedio cijelu akademsku zajednicu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazala da HE Ombla zakonski može početi sutra raditi, ako se izda građevinska dozvola, na osnovi studije o utjecaju na okoliš iz 1999. godine. A istaknula je da na gradnju TE Plomin nisu mogli utjecati niti premijer, ni Radimir Čačić, ni ona jer taj problem razmatra Savjetodavno stručno povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo