LJEVICA PROTIV DESNICE / Ahmetović zaratila s Batarelom oko zabrane pobačaja: 'Ne, nećete pored nas živih i rođenih!'

Image
Foto: Dusko Jaramaz /Jurica Galoic/PIXSELL

'Borit ćemo se svim sredstvima da frustrirani fundamentalisti odmagle od naših maternica i na pravo da budemo slobodne', napisala je na Twitteru SDP-ovka Mirela Ahmetović

25.6.2022.
11:38
Dusko Jaramaz /Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Jučerašnja kontroverzna odluka američkog Vrhovnog suda da poništi presudu iz 1973. godine kojom je legaliziran pobačaj, a saveznim državama prepušteno da donesu odluke o zabrani pobačaja, izazvala je val prosvjeda diljem SAD-a.

Reagirali su i mnogi državnici poput francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa te pape Franje, a uz bok njima u Hrvatskoj su se oglasili SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović i čelnik ultrakonzervativne udruge Vigilare Vice John Batarelo. Naravno, reakcije njih dvoje bile su posve oprečne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEKTONSKI POREMEĆAJ /

Milijuni žena u SAD-u ostaju bez prava na pobačaj!? Biden: 'Ovo je tužan dan za zemlju'; Trump: 'Bog je donio odluku'

Image
TEKTONSKI POREMEĆAJ /

Milijuni žena u SAD-u ostaju bez prava na pobačaj!? Biden: 'Ovo je tužan dan za zemlju'; Trump: 'Bog je donio odluku'

Batarelo se divi Trumpu koji je imenovao suce

''Velika pobjeda za nerođeni život u SAD-u. Roe p. Wade odluka je konačno poništena! Federalni američki zakon više ne može natjerati savezne države na obavezni pobačaj u njihovim zakonodavstvima. Očekuje se da barem polovica američkih saveznih država će ili potpuno zabraniti abortuse ili staviti velike restrikcije. I jedan dan ćemo mi i u Hrvatskoj stvoriti zakon koji će štititi nerođeni život i zabraniti ubijanje'', napisao je Batarelo u objavi na Facebooku uz oznaku da se ''osjeća fantastično''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije Batarelo je na Facebooku objavio i fotografiju petoro sudaca američkog Vrhovnog suda koji su donijeli spomenutu odluku te ih je nazvao ''petoro velikana'', a potom je objavio i sliku bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa napisavši: ''Koja faca. Tri od pet sudaca Vrhovnog suda SAD-a koji su srušili abortus su njegova imenovanja''.

Ahmetović je na Twitteru zapravo reagirala na Batarelovu objavu napisavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako nekome još nije jasno kakva agenda se sprema. Ne, nećete pored nas živih i rođenih. Dobit ćete referendum i ustavno pravo na izbor žene. Borit ćemo se svim sredstvima da frustrirani fundamentalisti odmagle od naših maternica i na pravo da budemo slobodne.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo