(Jaydiohead.com) / MINTY FRESH BEATS - Jaydiohead

Image

U rukama njujorškog DJ-a Radiohead i Jay-Z postali su ljutiti koktel alternativnog rocka i hardcore repanja.

8.3.2009.
20:59
VOYO logo

Jay-Z i Radiohead dosad je bio teško ubaciti u istu rečenicu pa se sama pomisao na njihovo spajanje činila istinski umobolnom. S tim se ne slaže njujorški DJ koji je na repanje s Jayevih "American Gangster" i "Black Album" nalijepio instrumentalne pratnje "OK Computera", "In Rainbows"
i "Kid A" te stvorio ljutito crossover kopile koje pronalazi mir tek u meditativnijim "No Karma" i "Dirt Off Your Android".

Hip-hop mogul u žešćim se brojevima pretvara u Radioheadovog Zacka De La Rochu i zauvijek ušutkava sve protivnike ovakvih "mash-up" kombinacija. "Wrong Prayer" je pakleno moćan start i daleko najbolji trenutak Jaydioheada, "99 Anthems" i "Optimistic Moment" uvjerljive potvrde nečeg što je izvorno djelovalo kao nemoguća misija, a da nije bilo slabašne završnice dobili bi ostvarenje u rangu najboljih regularnih albuma obje "suprostavljene strane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kad se oporavite od šoka što je "nekome palo na pamet da spoji Radiohead i Jay-Z-ja dobit ćete jednu od najzanimljivijih kombinacija godine i novi dokaz koliko žanrovske podjele u modernoj glazbi postaju nepotrebne i suvišne.

Istini za volju, valjalo bi doznati što o svemu tome misle oni s kojima se Minty Fresh odlučio poigrati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo