MINISTRICU DIVJAK ZGROZILE IZJAVE ŠKORE I RASPUDIĆA: / 'Treba biti potpuno jasan - radi se o sadističkom ponižavanju žena'

Image
Foto: Pixsell

Ministrica znanosti i obrazovanja na Facebooku se zapitala otkud Miroslavu Škori i Nini Raspudiću obraz da nameću ženama što bi trebale osjećati,

18.6.2020.
9:37
Pixsell
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je reagirala na izjave čelnika Domovinskog pokreta, Miroslava Škore i Mostova Nine Raspudića o pravu na pobačaj. Zgrožena je njihovim nastupima i izjavama.

Naime, Škoro je sinoć izjavio da bi se silovana žena, u slučaju da zatrudni, trebala s obitelji dogovoriti o pobačaju. Raspudić je pak također za zabranu pobačaja, iako nije izrijekom rekao da bi u slučaju silovanja zabranio abortus, istaknuo je kako je "život - život" i da sa "životom nema kalkulacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO O POBAČAJU: /

'Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti'

Image
ŠKORO O POBAČAJU: /

'Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti'

'Sljedeće na redu je glasovanje uz konzultacije'

Komentar ministrice Divjak prenosimo u cijelosti:

"Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan - radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe. Otkud im obraz da, kao muškarci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji. To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini. Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati", poručila je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Damski odgovor' Škori

Na Škorinu izjavu reagirala je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš koja je uz svoju fotografiju s ispruženim srednjim prstom, Škori poručila da je to njezin "damski odgovor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo