MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA U BILATERALNOM POSJETU JAPANU: / Održala niz sastanaka i pozvala ministra u uzvratni posjet

Image
Foto: Pixsell
25.3.2019.
17:12
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska šefica diplomacije Marija Pejčinović Burić i njezin japanski domaćin Taro Kono potvrdili su u Tokiju dobre i prijateljske odnose dviju zemalja te razgovarali o aktualnim globalnim i regionalnim pitanjima i suradnji u multilateralnim organizacijama, priopćeno je u ponedjeljak iz MVEP-a.

Osim s Konom, u drugom dijelu službenog boravka u Japanu potpredsjednica vlade održala je niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima japanskih institucija, nakon prvog dijela u kojemu je sudjelovala je od 22. do 24. ožujka na konferenciji Svjetskog skupa žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Pejčinović Burić pozvala je ministra Kona u uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.

Susret s čelništom Japanjske vanjskotrgovinske organizacije

Ministrica se također susrela s predstavnicima Japansko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva na čelu s glavnim tajnikom skupine Nobuom Kishijem, te s čelništvom Japanske vanjskotrgovinske organizacije (JETRO). Na tom se sastanku razgovaralo o pružanju potpore gospodarstvenicima obiju država s ciljem daljnjeg jačanja međusobne trgovine i privlačenja investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu pozdravljeno je stupanje na snagu Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između Europske unije i Japana te nedavno potpisanog Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Japana.

Razvoj tvrtke Yazaki u Hrvatskoj

S predsjednikom uprave tvrtke Yazaki ministrica je razgovarala o daljnjem razvoju njihovog poslovanja u Hrvatskoj, kako na području istraživanja i razvoja, tako i o mogućnosti ulaganja u industrijsku proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa čelništvom Japanske udruge turističkih agencija (JATA) zaključeno je kako je neophodno intenzivirati promociju određenih ciljanih turističkih destinacija kako bi se nastavio trend većeg dolaska japanskih turista u Hrvatsku, dodao je MVEP u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo