MINISTRICA TRAMIŠAK O 'AFERI SOFTVER' / 'Nemam informacije o izvidima. Što bih ja oko toga uopće trebala ispitivati?'

Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova kaže da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata da DORH i Uskok provode određene izvide

30.11.2021.
11:46
Dubravka Petrić/Pixsell
VOYO logo

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak ustvrdila je, komentirajući u utorak aferu Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, da nema informacije o tijeku izvida.

''Nemam informacije kako teku izvidi i što se konkretno događa niti je to nešto što bi ja uopće trebala ispitivati'', rekla je Tramišak novinarima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE JE ZNALA? /

Glavna državna odvjetnica bila je na sastanku oko slučaja softver: Nakon toga je prekinuta istraga G. Žalac

Image
SVE JE ZNALA? /

Glavna državna odvjetnica bila je na sastanku oko slučaja softver: Nakon toga je prekinuta istraga G. Žalac

Ne zna što se nalazi u dokumentaciji

Pojašnjavajući u kojem trenutku je kontaktirala Uskok, Tramišak je rekla da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata da DORH i Uskok provode određene izvide.

''Nakon toga je bilo određenih dopisa prema nama gdje je Ministarstvo surađivalo s institucijama i s određenom dokumentacijom prema njihovom zahtjevu. Cilj je da svi procesi teku neometano i da institucije odrade posao koji trebaju odraditi, a mi smo za suradnju onoga što ministarstva trebaju odraditi'', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da ne zna što se nalazi u toj dokumentaciji niti je tu dokumentaciju istraživala.

'Nemam te informacije niti ih trebam imati'

Upitana je li se tužiteljstvo javilo s povratnim informacijama, Tramišak je odgovorila da njezino ministarstvo te informacije nema niti ih treba imati. Na pitanje smatra li da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i dalje treba biti na čelu DORH-a, Tramišak je odgovorila kako to nije pitanje za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramišak je poručila da njezino ministarstvo nastavlja stručno i profesionalno raditi svoj temeljni posao, dodajući kako uočava rast iskorištenosti, ''što znači da se ova institucija fokusirala i okrenula što boljoj i kvalitetnijoj apsorpciji sredstava''.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac uhićena je u akciji koju je iniciralo europsko tužiteljstvo zbog sumnje da je preplaćeni posao nabave softvera plaćenog uglavnom sredstvima europskog fonda namjestila prijatelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo