premijer joj vjeruje /

Ministrica Murganić zaglavila u 'aferi paketići': tko će odgovarati za poklone za siromašne u privatnom vrtiću?

U ministarstvu su brzo pokušali pronaći opravdanje, no oporba ih je već prijavila europskom uredu za kontrolu

7.12.2017.
19:14
VOYO logo

Afera Pokloni razbuktava se - a traži se čak i ostavka ministrice Nade Murganić, koja je jučer pri posjetu privatnom katoličkom vrtiću - djeci dijelila darove s etiketom 'za najpotrebitije' koji su kupljeni novcem iz EU fondova. Jesu li uistinu novci za siromašne potrošeni na one koji to nisu? U ministarstvu su brzo pokušali pronaći opravdanje, no oporba ih je već prijavila europskom uredu za kontrolu.

Je li ovaj put sveti Nikola zaslužio šibu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro da se komentira da je sredstva iz europskih fondova ili sredstva iz humanitarne pomoći zlouptrebljena jer to nije", kaže Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji i socijalne politike.

Jest, zloupotrebljen je – odmah su jutros glasno viknuli gotovo svi nehdzovi saborski zastupnici – prvo je MOSTov bivši ministar gospodarstva – zatražio stanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministrice što ti paketi tamo rade", rekao je zastupnik Mosta Tomislav Panenić.

Pa se oporbeno šibanje nastavilo.

"Osoba koja je odgovorna u ministarstvu za ovakav propust bi se u najmanju ruku trebala ispričati, ako ne i snositi sankcije", poručuje Gordan Maras.

"Ovo je još jedan dokaz da je ekipa koja vodi državu hrpa licemjera", ističe Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Plenković: 'Ma kakva ostavka, ministrica Murganić ima moje povjerenje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Afera 'paketići: Murganić djeci u privatnom vrtiću nosila poklone za siromašne, evo kako je pokušala obraniti još jedan gaf

A što se ustvari dogodilo – Ministarstvo redovito povlači novac iz EU fondova za najpotrebitije i tim novcem kupuje hranu, odjeću i druge stvari za, barem se tako dosad mislilo, one koji su uistinu najsiromašniji – no jučer su etikete fonda uočene na darovima koje je ministrica dijelila u privatnom vrtiću povodom Svetog Nikole (grafika). Iz Ministarstva se danas opravdavaju da oni kupuju darove novcem iz fonda – no da su jučerašnji kupljeni iz sredstava za promociju istog fonda – i onda je to ok.

"Taj novac ima namjeru promidžbe i ne može se u ništa drugo upotrijebiti", poručuje ministrica.

U stranci GLAS joj ne vjeruju pa zbog niza propusta, uključujući i ovaj, traže ostavku ministrice, no premijer joj vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba traži ostavku ministrice Murganić? Ima li ona vaše povjerenje?

"Ma naravno da ima, kakva ostavka još su mi smiješniji danas nego zadnji put", poručio je Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A oporba je prijavila slučaj i europskom uredu koji se među ostalim bavi i istraživanjem je li se eu novac koristi za ono za što je i namijenjen. Kod ni krivih ni dužnih, radosnih mališana, tako bi mogli stići kontrolori iz Bruxellesa.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo