VIDEO: / Ministrica Opačić otkrila što to ona točno radi

'Nisam sjedila skrštenih ruku', riječi su kojima se u srijedu u Saboru branila ministrica Opačić, koju su kolege iz HDZ-a prozvale ističući da se njen rad nigdje ne vidi.

14.11.2012.
15:04
VOYO logo

Nakon što je Ministarstvo socijalne politike predsjednica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka u emisiji Nedjeljom u 2 prozvala zbog loše suradnje, te nakon što su se u javnosti nanizale brojne nove socijalne priče, i zastupnici HDZ-a u srijedu su u Saboru rekli da se rad ministrice Milanke Opačić nigdje ne vidi. Stoga su je i upitali što ona to točno radi. Opačić je na takvu prozivku spremno ustala te uzvratila navodeći da ona radi ono što njihove kolege nisu odradile.

'Nisam sjedila skrštenih ruku'

"Pokušavam obaviti posao koji su vaše kolege prije tri godine platile iz zajma Svjetske banke za informatiziranje sustava socijalne skrbi. Sada ja pokušavam od informatičkih kuća dobiti to da odrade posao koji im je plaćen. Vaše kolege su Svjetskoj banci dale napismeno da sustav funkcionira. Sustava nema. Sustav je počeo raditi tek našim dolaskom. Napravljena je aplikacija socijalne skrbi i ona je zaživjela u nekoliko centara te u Zagrebu. Do kraja godine bi svi centri u Zagrebu trebali biti povezani, a do kraja veljače će biti pokriveno negdje oko 50 posto korisnika sustava socijalne skrbi", kazala je u Saboru Opačić. Tome je dodala i svoj rad na Zakonu o dadiljama, o kojem se, kaže, godinama govorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nekoliko stotina žena također je financirana edukacija iz IPA projekata, međutim nisu mogle raditi zato što nisu imale zakonsku osnovu", kazala je ministrica socijalne politike ističući da će se Zakon o dadiljama vrlo brzo naći pred saborskim zastupnicima.

"To je samo jedan mali segment poslova koje sam ja odradila, a nisam sjedila skrštenih ruku", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo