MINISTRICA DIVJAK O JADRANKI ŽARKOVIĆ: / Milanovićevu savjetnicu za obrazovanje ne bih komentirala, nemam nešto dobro za reći

Image

'Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu'

20.2.2020.
11:23
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak kako o Jadranki Žarković koju je predsjednik Republike Zoran Milanović odabrao za svoju savjetnicu za obrazovanje "nema nešto dobro za reći" te da je stoga bolje pričekati njezine prve poteze.

Image

19.02.2020., HAZU, Zagreb - Predstavnici tvrtke Google za regiju Adriatic i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) predstavili rezultate projekta Digitalni gradjanin koji je uz financijsku potporu tvrtke Google pokrenuo IRIM s ciljem transformacije javnih knjiznica u digitalne centre za inovacije i razvoj digitalnih vjestina i znanja za djecu i odrasle u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Kosovu. Blazenka Divjak. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Mislim da sve ovakve velike teme vodi predsjednik sam, a savjetnicu ne bih komentirala. Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu", rekla je Divjak novinarima u Bruxellesu na sastanku Vijeća EU za obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik Republike potvrdio je kako će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te demantirao medijske navode da je kao ravnateljica te agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Image
ZORAN MILANOVIĆ IPAK ŠIRI KRUG SAVJETNIKA: /

Čini se da je Dragan Lozančić na kraju prihvatio njegovu ponudu za Pantovčak

Image
ZORAN MILANOVIĆ IPAK ŠIRI KRUG SAVJETNIKA: /

Čini se da je Dragan Lozančić na kraju prihvatio njegovu ponudu za Pantovčak

Image

28.06.2018., Zagreb - U velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta svecano su urucene nagrade Oskara znanja 2018. ucenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na drzavnim i medjunarodnim natjecanjima u znanju. Jadranka Zarkovic Pecenkovic. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Žarković je na mjesto ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015., u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima. Problematizirali su i njezinu odluku s početka mandata o naprasnom ukidanju Oskara znanja koji se dodjeljuje najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Žarković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju. Istu zagrebačku gimnaziju završio je i Milanovićev sin Ante Jakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo