MINISTRICA DIVJAK REAGIRALA NA PRIČE O SVOJOJ OSTAVCI: / 'Ja nisam dezerter, a na ovo sam upozoravala još prije nekoliko mjeseci'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Blaženka Divjak o štrajku: 'Ja nikad nisam rekla za bilo koju ponudu da je konačna, predlagala sam rješenja. Mislim da je dobro da pričekamo konačne rezultate'

28.11.2019.
17:38
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je uoči sjednice Vlade kako treba pričekati sutra i konačne rezultate izjašnjavanja prosvjetara oko toga hoće li prihvatiti ili ne konačni prijedlog Vlade. Priznala je da je situacija zbog štrajka nastavnika i učitelja u školama diljem Hrvatske sad već ozbiljna i teška te da pripremaju scenarije za odradu nastave.

"Ono što smo mi danas radili je pripremali scenarije za odradu nastave. Sutra ćemo razraditi kada budu službeni rezultati i onda ćemo dati scenarije. Sad je situacija ozbiljna i teška. Nemamo nekih novih elemenata, osim prijedloga kako bi se mogla odraditi nastava", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U OVOJ ŠKOLI OD DANAS PRESTAJE ŠTRAJK: /

'Roditelji su nam doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko poručili 'evo vam ih'

Image
U OVOJ ŠKOLI OD DANAS PRESTAJE ŠTRAJK: /

'Roditelji su nam doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko poručili 'evo vam ih'

Ne misli dati ostavku

"Ja nikad nisam rekla za bilo koju ponudu da je konačna, predlagala sam rješenja. Od mene niste čuli da je ponuda konačna, ja sam se zalagala za dijalog. Ja mislim da je dobro da pričekamo konačne rezultate, a onda vidjeti koji su nam daljnji postupci", izjavila je Divjak.

Hoće li Vlada staviti na stol novu ponudu, smatra da je to pitanje za premijera. Ne misli da je odogovorna za ovu situaciju, niti misli dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam dezerter, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci. Danas imate bolji politički pedigre ako uđete s policijskim dosjeom, nego ako imate jasan plan i stav", kazala je Divjak.

Propustili gotovo tri tjedna nastave

Kazala je i da opcije nadoknade ovise i o tome hoće li učitelji i nastavnici prihvatiti ponudu Vlade za prekid štrajka te da će ih ministarstvo predstaviti sutra, kada budu službeno poznati rezultati izjašnjavanja učitelja i nastavnika o Vladinoj ponudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici su zbog štrajka u osnovnim i srednjim školama propustili gotovo tri tjedna nastave, a ministrica je takvu situaciju ocijenila teškom i ozbiljnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo