ministri, upomoć! / Ministri gospodarstva, pravosuđa i zaštite okoliša u Slavonskom Brodu: mogu li spasiti građane od trovanja zrakom?

Jake snage ministara uputile su se danas u Slavonski Brod u potrazi za čistim zrakom. Ali doslovno. MOST-ovi ministri gospodarstva, pravosuđa i zaštite okoliša sastali su se s čelnim ljudima grada

12.2.2016.
18:34
VOYO logo

Vedro ili oblačno, u Slavonskom Brodu većinom je tmurno. Smanjena vidljivost ipak je manji problem od smrada.

Svakodnevno se govori o količini lebdećih čestica, toliko sitnih da neprimjetno ulaze u dišne puteve, pa su se Brođani očito na njih već i naviknuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije, zato je u siječnju i Europska komisija upozorila da je Slavonski Brod tada bio vlasnik najzagađenijeg zraka u Europi.

Zbog rafinerije nafte u susjednom Bosanskom Brodu, u Brod su stigla čak trojica ministara. Gradonačelniku Duspari nadu je zasad dao samo onaj pravosuđa koji kaže da će napraviti sve kako bi se pravnim putem pokušalo spriječiti dovod sirovine do rafinerije preko hrvatskog teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S problemom koji već osam godina tišti Brođane ministar gospodarstva i zaštite okoliša kaže da se tek treba upoznati. 

A nisu, kažu, stigli ni zrak doživjeti, za razliku od građana, koji znaju rješenje, ali ne znaju kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer rafinerija zapošljava više od 1200 radnika u Bosanskom Brodu, a godinu je završila s gubitkom od oko 40 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo