Siguran boravak u Hrvatskoj /

Ministarstvo krenulo u kontrolu i nadzor hotela, restorana, apartmana: Samo danas je obavljeno preko 100 nadzora

Hrvatska će uskoro otvoriti i 350 punktova diljem obale za brzo antigensko testiranje turista prije povratka u njihove zemlje

15.6.2021.
21:00
VOYO logo

Siguran boravak u Hrvatskoj - slogan je to pod kojim ove sezone zovemo turiste da odmaraju na Jadranu. Svi koji se bave turizmom, a pridržavaju se epidemioloških mjera mogu dobiti i oznaku Safe stay in Croatia. A da to nije samo mrtvo slovo na papiru govori podatak da je čak 50.000 Nijemaca pretraživalo istoimenu web stranicu. Ministarstvo turizma pokrenulo je ovu kampanju, ali i kontrolu svih onih koji nose oznaku. 

Za dobrodošlicu gostu oznaka za za siguran boravak, a za nadzor prvo dezinficijens!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo turizma i sporta krenulo je u kontrolu i nadzor hotela, restorana, apartmana - svih onih koji nose oznaku Safe stay in Croatia. U ovom hotelu u Sesvetama pregledali su sve, od recepcije do soba.

„Mi smo se već uhodali, držimo taj neki standard i pridržavamo se svih mjera od samog početka. I idemo samo dalje“, rekla je direktorica marketinga hotela Ana Đikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oznaku za siguran boravak u Hrvatskoj izdaje Ministarstvo turizma u sklopu svoje kampanje prema stranim gostima. Dobiti ju mogu svi koji se pridržavaju pravila i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Danas je obavljeno preko 100 nadzora.

„Sve zato kako bismo poslali jasnu sliku u svijet, posebno na području EU, odakle dolazi 80% naših gostiju da smo sigurna destinacija“, potvrdila je ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić

Ta poruka se šalje s više od 16.000 raznih mjesta od muzeja, nose ju čak i turistički vodiči. Ovaj zagrebački restoran omiljen je među stranom poslovnom elitom. Zato je i kod njih od prvog dana oznaka siguran boravak. Gotovo svi djelatnici su im cijepljeni.

Image
Sezona počinje /

ADAC ugostio ministricu turizma Brnjac, Hrvatska postaje prva 'COVID-safe destinacija'. A to je jako važno zbog ovoga

Image
Sezona počinje /

ADAC ugostio ministricu turizma Brnjac, Hrvatska postaje prva 'COVID-safe destinacija'. A to je jako važno zbog ovoga

„Mogu biti sretan i ponosan da je preko 90 posto naših djelatnika se odazvalo na cijepljenje. Shvatili su da u ovoj djelatnosti kojom se mi bavimo da je to neminovnost. Bez obzira tko što mislio i imao kakve preferencije, da je to nužno“, izjavio je vlasnik restorana Krešimir Ledić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će uskoro otvoriti i 350 punktova diljem obale za brzo antigensko testiranje turista prije povratka u njihove zemlje.

„Ideja jest da se uz potvrdu o smještaju, odnosno potvrda koja se može isprintati iz eVistiora da je ostvareno noćenje dolazi na punkt i na taj način se dobiva subvencionirana cijena testa“, tvrdi Monika Udovičić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Safe stay in Croatia ima i svoju web stranicu gdje turisti mogu pronaći sve vezano uz covid i odmor u Hrvatskoj. A da je kampanja dobro zaživjela u svijetu govori podatak da je čak 50.000 Njemaca pretraživalo ovu stranicu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo