MINISTARSTVO BLAŽENKE DIVJAK NARUČUJE CATERING OD NEKOLIKO MILIJUNA KUNA: / Evo što će se jesti za taj novac

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U MZO-u kažu kako su u tehničkim specifikacijama navedeni primjeri jela, a ne stvarna jela koja se nabavljaju

23.1.2020.
11:15
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) raspisalo je natječaj za nabavu usluge hrane i pića za oko 64.000 učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika svih osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj koji sudjeluju u kurikularnoj reformi te domaće i strane stručnjake koji su podrška reformi, a kompletan trošak ove nabave pokriva se iz EU fondova, piše N1.

Prema specifikacijama iz natječaja, koje su iscurile u javnost, za predjelo se predviđa pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli. U mesnom meniju naći će se teletina, pašticada, svinjeći medaljoni i perad. Među ribljim jelima naći će se kozice i škampi, brancin, orada ili bakalar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan iznos nabave je 4.016.000 kn bez PDV-a

Neće zaboraviti ni veganski i vegetarijanski meni, koji uključuje povrće i nadomjestke za meso, a kad su u pitanju slastice, torta Švarcvald, panna cotta, kremšnite i različite vrste štrudli. Obroci po procječnoj cijeni od 225 kuna po osobi, prema informacijama iz MZO-a, bit će osigurani za oko 2,5 tisuće sudionika koji će na projektnim aktivnostima sudjelovati cijeli dan, odnosno osam ili više sati.

Image
PALA ODLUKA U SABORU: /

Blaženka Divjak ostaje ministrica, podržali ju i nezadovoljni HDZ-ovci, svi osim jednog koji je 'krivo glasao'

Image
PALA ODLUKA U SABORU: /

Blaženka Divjak ostaje ministrica, podržali ju i nezadovoljni HDZ-ovci, svi osim jednog koji je 'krivo glasao'

U MZO-u kažu kako su u tehničkim specifikacijama navedeni primjeri jela, a ne stvarna jela koja se nabavljaju, a planirana su dva ciklusa stručnih usavršavanja, a u svakome od njih bit će održano oko 900 stručnih skupova, što je ukupno oko 1.800 stručnih skupova s oko 64.000 sudionika. Ukupan iznos nabave je 4.016.000 kn bez PDV-a ili 56 kuna bez PDV-a po sudioniku za stručna usavršavanja u trajanju od najmanje četiri sata te 180 kuna bez PDV-a po sudioniku za sastanke stručnih radnih skupina i ostalih dionika čije je trajanje cjelodnevno odnosno traje osam ili više sati, navode u MZO-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene obrazovne aktivnosti i pružanje podrške, kako kažu, obavezan su dio projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo