MINISTAR ZDRAVSTVA O ZARAŽENOM MLADIĆU: / 'On je stabilno, međutim čujem da njegova djevojka također pokazuje znakove bolesti...'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

'On je u ovom trenutku stabilnog stanja, međutim čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru.

26.2.2020.
7:44
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Po povratku sa sastanka u Rimu o zarazi koronavirusom, ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da Italija neće zatvarati granice.

"Kada je riječ o zatvaranju granica, u ovom trenutku smo odlučili da to ne dolazi u obzir jer to ne bi bilo učinkovito. Iznesena je prejasna argumentacija u tom kontekstu", kazao je ministar Beroš, javlja Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U KUĆNU IZOLACIJU IDE 40-AK DJELATNIKA ERICSSONA: /

Nalazi radnika iz Rijeke su negativni, ali ima još sumnjivih slučajeva

Image
U KUĆNU IZOLACIJU IDE 40-AK DJELATNIKA ERICSSONA: /

Nalazi radnika iz Rijeke su negativni, ali ima još sumnjivih slučajeva

'Djevojka je na testiranju'

Ministar je potvrdio da je mladić iz Zagreba, zasad jedina zaražena osoba u Hrvatskoj, u stabilnom stanju te je kazao kako postoje sumnje u novozaražene.

"On je u ovom trenutku stabilnog stanja, međutim čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru. Bit će pregledana, vjerojatno testirana i vidjet ćemo što i kako dalje s njom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Klinike "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić potvrdila je da je testiranju na korona virus podvrgnuta i djevojka oboljelog mladića.

"Mladić kojemu je potvrđen virus, razbolio se jučer, u petak je bio na poslu, može se očekivati da u to vrijeme i nije bio zarazan za ljude oko sebe. Njegova je djevojka na testiranju, tijekom noći će biti gotovi njezini nalazi", objasnila je Markotić. Naglasila je da je koronavirus novi virus, u nekim je segmentima nepoznat, pa je normalno da se ljudi boje i da je interes povećan. Gripa se pojavljuje svake godine, znamo što možemo očekivati od nje, imamo lijekove, cjepiva, antibiotike, lakše je nositi se s nečim što poznajemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Beroš komentirao je i odluku KBC-a Zagreb o otkazivanju svih operacija koje nisu hitne.

"Mislim da je zabrana posjeta jedna razumna mjera, međutim odgoda hladnog programa u ovom trenutku i ovoj epidemiološkoj situaciji mislim da nije utemeljena", kazao je dodavši da ipak neće sam donositi odluku o takvim stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da ću konzultirati epidemiološku struku, zatražiti njihove decidirane, egzaktne preporuke i zatim odlučiti o tim mjerama", rekao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo