MARIĆ O OPTUŽBAMA ZA PRIKRIVANJE AGROKOROVIH DUGOVA: / 'Nisam u sukobu interesa, trpim dosta optužbi koje nisu utemeljene'

Image
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
11.4.2017.
15:43
Boris Šćitar/PIXSELL
VOYO logo

'Kao ministar financija ili bilo koji djelatnik Porezne uprave obvezan sam poreznoj tajni. Spekuliralo se o šest milijardi kuna duga i za tu sam spekulaciju kazao da nije točna. Kazao sam i da Porezna čini sve kako bi se naplatila i da Agrokor nema preferencijalni status. Bilo je i pitanje zašto Agrokor nije bio na listi poreznih dužnika, a ja sam kazao da bi za to bili nužni ispunjeni uvjeti i okolnosti kada on završi na listi poreznih dužnika - dakle, dug mora biti iznad 300 tisuća kuna i mora biti dospio više od 90 dana', kazao je Marić, dodajući da ti uvjeti nisu bili ispunjeni, piše N1.

Govoreći o tome hoće li država i financijski pomoći koncernu Agrokor, Marić je kazao da je u ovom trenutku fokus na osiguravanju nužne likvidnosti o čemu razgovaraju s nekima od najvećih banaka vjerovnika. Vjeruje da će u tijeku ovog tjedna ta financijska transakcija biti riješena, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAMLJAK OTKAZAO SASTANAK: /

'Razgovarat ćemo tek kad utvrdimo stanje u BiH'

Image
RAMLJAK OTKAZAO SASTANAK: /

'Razgovarat ćemo tek kad utvrdimo stanje u BiH'

Nije htio komentirati najave oporbe, iz koje se navodi da će se tražiti Marićev opoziv zbog Agrokora.

'Kada bude formalno pokrenut postupak, očitovat ću se. Poznata je procedura, rado ću se odazvati kada i ako ta procedura bude pokrenuta. Trpim dosta optužbi koje nisu utemeljene i zato se nadam da će biti i prostora i vremena da odgovorim', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i činjenicu da se ipak uključio u odluke oko Agrokora, iako je najavio svoje izuzimanje zbog prijašnjeg zaposlenja u tom koncernu. Objasnio je to činjenicom da je on sad ministar financija u Ministarstvu koje je uključeno u slučaj.

'Jučer je pokrenuta druga faza procesa i nema potrebe za izuzimanjem, jer nisam u sukobu interesa', kaže Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo