MINISTAR UVJERAVA DA JE SITUACIJA S KORONAVIRUSOM ZADOVOLJAVAJUĆA: /

'Broj oboljelih ili umrlih od gripe je nesuporedivo veći pa nemamo takvih mjera'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vili Beroš uvjerava da je zadovoljavajuća epidemiološka situacija vezano za koronavirus u Europi i Hrvatskoj

11.2.2020.
14:33
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je danas kako je epidemiološka situacija vezana uz koronavirus u Europi i Hrvatskoj zasad zadovoljavajuća, a na izvanrednoj sjednici Vijeća EU-a, koja će se održati u četvrtak, nastojat će se usuglasiti mjere protiv koronavirusa na razini svih europskih država.

U Europi su dosad od koronavirusa oboljele samo 43 osobe, a u Hrvatskoj nijedna pa je zasad epidemiološka situacija u Europi i Hrvatskoj zadovoljavajuća, izjavio je Beroš prilikom uručivanja 16 ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u sklopu EU projekta "Promocija zdravlja i prevencija bolesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije broj koji bi u ovom trenutku uzrokovao neke aktivnije mjere. Broj oboljelih ili umrlih od gripe je nesuporedivo veći pa nemamo takvih mjera. Treba iz sata u sat, iz dana u dan pratiti situaciji i poduzimati adekvatne mjere", kazao je Beroš.

Image
OTKRIVEN SUPERŠIRITELJ KORONAVIRUSA? /

Čovjek koji je boravio u Singapuru povezan sa slučajevima zaraze u Europi; evo zašto je važan

Image
OTKRIVEN SUPERŠIRITELJ KORONAVIRUSA? /

Čovjek koji je boravio u Singapuru povezan sa slučajevima zaraze u Europi; evo zašto je važan

Izvanredna sjednica Vijeća EU-a

Slijedi izvanredna sjednica Vijeća EU-a u četvrtak na kojoj ćemo probati usuglasiti mjere koje će se provesti na razini svih europskih država, najavio je ministar zdravstva. Dodao je kako je ekspertna skupina Ministarstva zdravstva u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova na temelju analize zaključila da u ovom trenutku nema potrebe za restriktivnim mjerama na hrvatskim granicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji samo nekoliko većih graničnih prijelaza na koje dolaze organizirano turisti iz Kine pa nema potrebe u ovom trenutku raditi druge restriktivne radnje. Zasad je situacija pod kontrolom. U početku je bilo nekoliko nesnalaženja, ali sada sve institucije funkcioniraju na adekvatan način", ocijenio je.

Projekti promocije zdravih navika

Beroš je u Ministarstvu zdravstva danas uručio 16 ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava zdravstvenim ustanovama za projekte u sklopu EU projekta "Promocija zdravlja i prevencija bolesti", ukupne vrijednosti veće od 13 milijuna kuna. Riječ je o projektima promocije zdravih navika i povećanja svjesnosti i znanja građana o važnosti prevencije bolesti te projektima unapređenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo