Ostojić otišao - IDS ostaje i traži rekonstrukciju Vlade

"Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina.

9.3.2013.
12:17
VOYO logo

Vlada je potvrdila da je prihvaćena ostavka ministra turizma.

"Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma. Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", navodi se u priopćenju Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo turizma oglasilo se priopćenjem u kojem je Ostojić obrazložio zašto odlazi s ministarske funkcije.

"Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju. Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastavit istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli", izjavio je Veljko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je da će se Ostojić medijima obratiti u nedjelju u 12 sati u Ministarstvu turizma.

Ostavka Veljka Ostojića uslijedila je nakon što su mediji objavili da je ministar turizam bio upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost nakon urbanizacije višestruko porasla, s jednog na 25 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, njegova je šogorica navodno u njegovoj prisutnosti, zemljište platila na ruke više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi i tako oštetila državni proračun.

IDS: Želimo graditi, a ne rušiti!

Predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) na izvanrednoj sjednici koja je održana u subotu poslijepodne u Puli raspravljalo je o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"IDS želi graditi, ne želi rušiti. Razbijanje koalicije nije ono što građani očekuju. IDS je svjestan svoje veličine i predložit će novog kandidata u roku od dva tjedna", rekao je Ivan Jakovčić.

Istaknuo je da IDS želi sudjelovati u koaliciji, ali i da je ovo prilika za razgovor o rekonstrukciji u Vladi i razgovor o budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani su puno očekivali, mnogo nismo ostvarili. Potreban je novi dokument i plan za budućnost zemlje. IDS želi sudjelovati u koaliciji. Ova zemlja treba nove trendove. IDS očekuje poziv premijera na razgovor, rekao je, između ostalog, Jakovčić a prenosi HTV.

Podsjetimo, Milanovićevu vladu ranije su napustila tri ministra - Zlatko Komadina, Mirela Holy i Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostavku Veljka Ostojića reagirao je HSS, koji je pozdravio njegov potez, jer, kažu da svaki član Vlade treba biti odgovoran za svoje postupke kao i za postupke svoje najbliže obitelji.

"Gospodin Ostojić je postupio principijelno, što se ne može reći za neke druge članove Vlade koji unatoč aferama, ali i nesposobnosti, nisu ni pomislili na slično. Pomalo smo začuđeni licemjerjem Vlade i nepridržavanjem vlastitih načela jer ako visoki etički standardi Vlade vrijede za sve zašto ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši od ministra Jakovine?", pitaju se u HSS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo