MINISTAR TOMO MEDVED BIJESAN ZBOG LAŽNOG BRANITELJA: / 'Mora van iz državnog stana u roku od 30 dana ili ćemo ga deložirati!'

Image
Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

"Kad sam sve to vidio, pobjesnio sam, prvo na sebe, a potom i na Povjerenstvo, ali on nam je dostavio dokumentaciju za privremeno stambeno zbrinjavanje",

2.10.2018.
12:38
Jurica Galoić / PIXSELL
VOYO logo

Skandal s Brunom Paurevićem, nečasno otpuštenim bivšim vicekonzulom RH u Banjoj Luci koji se lažno predstavljao kao pukovnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) te od Ministarstva hrvatskih branitelja dobio na korištenje stan u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, uskoro bi trebao dobiti logičan epilog.

Kako piše Jutarnji list, ministar branitelja Tomo Medved kazao je da će Paurević biti iseljen iz stana u središtu Zagreba u roku od 30 dana. Paurević, naime, nema čak ni status branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REGISTAR BRANITELJA VIŠE NIJE JAVNO DOSTUPAN: /

Raskrinkao je lažne branitelje, a tajne službe u regiji su ga zlorabile

Image
REGISTAR BRANITELJA VIŠE NIJE JAVNO DOSTUPAN: /

Raskrinkao je lažne branitelje, a tajne službe u regiji su ga zlorabile

Dobio stan na korištenje zbog liječenja

Ministar Medved rekao je da će, ako Paurević ne pristane dobrovoljno iseliti iz stana, biti poduzete sve zakonske mjere da otamo bude deložiran. Dodao je da Paurevića osobno ne poznaje te da je ovaj dobio stan na korištenje nakon što je iz drugog pokušaja dostavio medicinsku dokumentaciju. Prvi je put njegov zahtjev odbijen.

"Povjerenstvo je nakon toga predložilo privremeno zbrinjavanje zbog liječenja na temelju dostavljene dokumentacije jer nezgodno je nekome odbiti liječenje, a ljudi nam umiru svaki dan. Međutim, nakon svega, mi smo prije mjesec dana ukinuli to rješenje i poslali mu dopis da se iseli iz stana. Nakon toga šaljemo i požurnicu, a ako ne dođe do toga, iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti da ga se deložira", kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je počeo neovlašteno obnavljati stan

Paurević je, prema riječima ministra Medveda, dostavio "neku dokumentaciju o ratnom putu i vojne iskaznice" nakon čega je resorno ministarstvo pristalo privremeno ga zbrinuti, dok za trajno zbrinjavanje nije ispunjavao uvjete. U međuvremenu, Paurević je neovlašteno počeo čak i obnavljati privremeno mu dodijeljeni stan.

"Kad sam sve to vidio, pobjesnio sam, prvo na sebe, a potom i na Povjerenstvo, ali on nam je dostavio dokumentaciju za privremeno stambeno zbrinjavanje. Kako je doneseno rješenje o zbrinjavanju, tako je i o prestanku toga, tako da očekujemo da se iseli u roku od 30 dana", poručio je ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo