RTL doznaje / Ministar Tolušić rekao da je prijavio montirane fotografije, a u USKOK je otišao tek nakon toga

Image
Foto: Pixell

RTL neslužbeno doznaje da je ministar Tolušić tek u utorak navečer otišao u USKOK kako bi službeno prijavio slučaj

23.1.2019.
11:50
Pixell
VOYO logo

Glavna tema na Markovom trgu i dalje je afera "kokain i prostitutka" u kojoj se pokušalo kompromitirati potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Ministar Tolušić i danas je prije sjednice Vlade komentirao situaciju u kojoj se našao nakon što se doznalo za pokušaj kompromitacije montiranim fotografijama na kojima u krilu drži oskudno odjevenu crnku:

"Sve ćete znati kada završe istražne radnje i to je to", kratak je bio Tolušić uoči sjednice Vlade. Na pitanje na koju bandu je mislio koju je u utorak spomenuo, samo je dodao: "Na onu bandu koja će brzo završiti u zatvoru", rekao je ministar.

No, kako RTL neslužbeno doznaje, Tolušić je tek u utorak u poslijepodnevnim satima otišao u USKOK kako bi podnio kaznenu prijavu što je u krajnjoj liniji malo čudno s obzirom da je za fotografije znao neko vrijeme isto kao i Vlada koja je angažirala SOA-u kako bi se utvrdila vjerodostojnost fotografija. SOA je kazala da je riječ o fotomontaži.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su Tolušića novinari u utorak prijepodne pitali o ovoj aferi i je li ju prijavio, rekao je da je to učinio. Međutim, kako je RTL doznao, u policiju osobno nije došao, a i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da je sporne fotografije vidio tek kad ih je vidjela i čitava Hrvatska.

"Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da se malo zaigrala i da počnu pakirati kofere", rekao je Tolušić u utorak novinarima uoči užeg kabineta Vlade. Međutim, sam je odlučio otići na policiju tek nakon što je javnost saznala za montirane fotografije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo