Ministar Grčić se rješava 11 svojih zaposlenika

5.6.2012.
13:30
VOYO logo

Preciznije, devet službenika stavljeno je na raspolaganje, dok domara i portira očekuju klasični otkazi ugovora o radu jer je nestala potreba za njihovim radnim mjestima. U odluci koju potpisuje Branko Grčić obrazlaže se kako službenici ne ispunjavaju uvjete stručne spreme za druga radna mjesta predviđena Pravilnikom o unutarnjem redu ministarstva, što znači da ih se ne može zaposliti na neko alternativno radno mjesto, piše Novi list.

U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) kažu da su iznenađeni potezom ministarstva. Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a, ocijenio je da potezi ministarstva potkopavaju vjerodostojnost Vlade kao socijalno odgovornog pregovarača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Može li se vjerovati Vladi?'

"Ako Vlada već danas dijeli otkaze, može li joj se vjerovati kad nudi sigurnost radnih mjesta u zamjenu za odricanje od materijalnih prava. Posebice ako se uzme u obzir činjenica da je, s druge strane, kad je stranački i koalicijski kadar u pitanju, u stanju formirati i nova državna tijela, kako bi se potencijalni ministri i novi državni dužnosnici mogli ustoličiti", komentirao je Kuhar.

Podsjetio je i da Grčić nije prvi koji se rješava ljudi u ministarstvu: službenički sindikat ranije je upozorio na otkaze koje je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, počela dijeliti u resoru socijalne skrbi. Naime, u tom su resoru na raspolaganje stavljene tri službenice starije životne dobi, od kojih dvije iz pisarnice, i to navodno jer se urudžbeni zapisnik informatizirao pa je prestala potreba za njihovim radom. Istovremeno sa stavljanjem tih službenica na raspolaganje, u tom ministarstvu od svih zaposlenih traži da sami adresiraju, kuvertiraju i otpremaju poštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo