MINISTAR PAVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM U PROGRAMU HRT-a: / 'Imali smo rekordan rast mirovina, 69 kuna i nije malo'

Image
Foto: HRT

Pokušao je, kako kaže, umiriti građane tvrdeći da se u reformu ulazi zbog sadašnjih i budućih umirovljenika

24.9.2018.
21:15
HRT
VOYO logo

Mirovinska reforma od današnjeg je dana u javnoj raspravi, a upravo zahvaljujući žustroj reakciji javnosti Vlada je odustala od toga da će pravo na dodatak od 27 posto imati samo korisnici prvog stupa.

Tim je povodom gost HRT-ove Teme dana bio ministar rada i mirovinskog sustava MarkoPavić koji je ponovio da je zadovoljan današnjim razgovorom s predstavnicima sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo. Ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi stup. Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka", poručio je Pavić.

No, dodao je, taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer s njim neće dosegnuti minimalnu mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je, kako kaže, umiriti građane tvrdeći da se u reformu ulazi zbog sadašnjih i budućih umirovljenika. "Želimo da mirovine rastu, ali i da budu financijski održive za proračun", rekao je ministar.

Iako je to možda trebao prešutjeti, ministar se pokušao pohvaliti da su sadašnji umirovljenici imali rekordan rast mirovina u mandatu Andreja Plenkovića. No, na opasku urednice da je riječ o malom iznosu u kunama, ministar je imao spreman odgovor: "Pa 69 kuna i nije malo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo